Cum schimbam parola de la WI-Fi la modemul de la romtelecom

Voteaza postul ;)

Salut prieteni bine v-am gasit la un nou tutorial video despre romtelecom, astazi am sa va arat cum puteti sa va schimbati parola la WI-FI/wireless.

Parola la modemul de la romtelecom in mod normal este lipita pe spatele modemului si este o parola de genu H86JhD2303124HS, eu astazi am sa va arat cum puteti sa va setati o parola din 5 cifre sau din 10 pentru a le tine minte usor in cazul in care doriti sa va conectati cu un device pe wireless.

Am intampinat si eu aceasta problema cand mam trezit ca trebuie sa introduc o parola de 16 caractere litere si cifre mam uitat cam ciudat si am schimbat parola rapid. Puteti sa va puneti o parola generala o parte din nr de telefon zile de nastere urmata de o zi norocoasa pentru a nu fi depistata foarte usor.

Mai jos puteti gasi un alt tutorial video despre cum se face port forwarding la romtelecom

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.


Pasionat de IT&C imi place sa citesc si sa fiu la curent cu tot ce se intampla in lumea IT&C dupa care experientele sau noile informatii pe care le adun sa le transform in tutoriale video ca sa ne bucuram impreuna de lumea IT&C.

Share This Post

Recent Articles

9 Responses to “Cum schimbam parola de la WI-Fi la modemul de la romtelecom”

 1. Xantes spune:

  Da… ar fi un comentariu… NU mai sugera VREODATA folosirea nivelului de securitate “WEP”, fiind cel mai slab nivel de securizare a conexiunii wireless! Este penetrabila in maximum 10 minute.

  Minimul nivelului de siguranta este WAP, dar nici acesta nu este garantat, si deci, cel mai sigur este WPA2 coroborat cu AES si/sau TKIP si, binenteles o parola indeajuns de lunga si complicata, care nu poate fi ghicita si sparta.
  Si ca sa fi 100% sigur ca vei crea MARI probleme celui care incearca sa-ti penetreze reteaua, atunci, pe langa masurile de mai sus, mai faci set-arile si filtrarii MAC-ului placilor de retea wireless a clientilor wireless si poti sta la fel de linistit, ca si cand ai avea o conexiune de Internet, wired(pe cablu).

  • adrian spune:

   da , dar daca ai mai multe telefoane… ce faci tot adaugi si iei macuri si nebunii? cine stie sa sparga o parola la wireless o sparge si pe aia abc123abc bazat pe un cuvant din dictionar… pana la urma nimic nu e safe and secure. Aici parerile sunt impartite

   • Xantes spune:

    Ce legatura are al doilea nivel de securizare – filtrare MAC – cu primul nivel de securizare pe care, GRESIT il recomanzi?! Vrei sau nu sa folosesti si filtrarea MAC e treaba fiecaruia, dar NICIODATA nu recomanzi securizare WEP. Este o protectie EGALA cu ZERO!

    Revin: cu atat mai putin nu set-ezi o parola de genul celei sugerate de tine, daca nu extinzi nivelul de securizare folosind si filtrarea MAC! Ce rost mai are o parola simpla, penetrabila?!

    DA, daca vrei sa te protejezi… DA, inregistrezi MAC-urile TUTUROR dispozitivelor care le conectezi la router.

    Cunosti o alta metoda de a te proteja, alta decat a te PROTEJA?!

 2. Xantes spune:

  Daca tu poti sparge o parola din maximum 8 caractere, de genul “/,@Ex?Cw” si continui sa afirmi ca poate fi “sparta”, cu orice metoda vrei tu, si ca ar mai trebui si schimbata atunci bati campii!

  O asemenea parola NU EXISTA IN NICIUN dictionar si NIMENI nu-si va bate capul sa sparga o parola care ii va lua o vesnicie!
  Aceste tipuri de parole sunt bullet proof pentru marea majoritate a celor care DORESC INTRADEVAR protejarea conexiunii wireless!

 3. Funkyfresh spune:

  Multumesc team !
  A functionat :)

Leave a Reply

© 2014 Tutoriale Video. All rights reserved.