Cum se booteaza de pe o imagine ISO fara sa facem un CD, DVD sau Stick USB bootabil

Voteaza postul ;)

Salut prieteni! Bine ati venit la tutorialevideo.info! Numele meu este Vlad si in acest tutorial am schimbat fraza de inceput. :)) Glumesc, in acest tutorial o sa invatam cum bootam de pe o imagine ISO fara sa facem un CD , DVD sau Stik USB bootabil cu aceasta. Aceasta metoda functioneaza pe Windows Vista, 7 si Windows 8. O sa folosim softul Easy BCD.

Practic o sa modificam putin bootloaderul. Aces soft are aceasta functie, si este gratuit atat timp ce nu il folosim in scopuri comerciale.

Atentie:  Pentru a functiona metoda descrisa in tutorialul video de mai jos, numele imaginii ISO nu trebuie sa contina spatii.(da si mie mi se pare ciudat )

Puteti descarca softul Easy BCD de AICI. (click pe cuvantul aici scris cu majuscule). Daca doriti sa instalati in OS folosind aceasta metoda, imaginea ISO trebuie sa fie plasata in lata partitie, pentru ca partitia cu OS-ul actual o sa fie formatata, iar daca se afla in acea partitie instalarea nu va contunua. Daca bootati de pe o imagine ISO cu orice alt ceva, recomandat  este sa o tineti in partitia in care se afla sistemul de operare, de obicei C.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.

Share This Post

Related Articles

13 Responses to “Cum se booteaza de pe o imagine ISO fara sa facem un CD, DVD sau Stick USB bootabil”

 1. Xantes spune:

  O imagine “ISO”, odata arsa sau transpusa pe un stick USB NU MAI ESTE o imagine “ISO”!
  Acel mediu se numeste CD/DVD sau Stick boot-abil… nu mai are nimic de-a face cu numele ISO si, ca atare nu poti spune “…nu toata lumea stie cum poate boot-a de pe o imagine “ISO” fara s-o ardem p-un CD”! Un CD sau DVD ars cu o imagine “ISO” NU SE MAI NUMESTE imagine “ISO”!
  SINGURA METODA de a boot-a de pe un o imagine “ISO” – desi, eu personal o cunosteam de ceva timp – este cea pe care o prezinti tu, aici! Restu-i poveste!

  • Vlad spune:

   Se poate boota si de pe o imagine iso… cumva cand bootezi intrun virtual faci dvd bootabil?

   • Xantes spune:

    Acela-i un DRIVE VIRTUALboot-abil! Nici acolo nu boot-ezi direct de pe o imagine “ISO”!

    • Vlad spune:

     Si pe driveul ala ce e? Nu o imagine iso?

     • Xantes spune:

      NU! Se numeste CD/DVD virtual, boot-abil De ce? Pentru ca este o imagine “mounted” intr-un drive virtual, pe un CD/DVD virtual! Deci nu boot-ezi DIRECT de pe imaginea “ISO”! Nu se mai numeste boot-are de pe un fisier “ISO”! Dupa cum, nici de pe un CD/DVD fizic – dupa cum iti atrageam atentia – nu se mai numeste imagine “ISO”!

     • Vlad spune:

      mai citeste articole despre it… daca vrei iti dau eu in privat un articol despre asa ceva :)

 2. Xantes spune:

  Merci… ma tem ca n-am ce mare lucru prelua de la tine, in conditiile in care spui ca un CD/DVD sau stick USB pe care s-a transpus o imagine “ISO” tu numesti boot-are de pe o imagine “ISO”, cand de fapt este “boot-are de pe un mediu boot-abil”!
  Vezi-ti de tutorialele tale, pentru cei pe care – necunoscatori fiind – le poti spune afirmatii de genul facute in tutorial.

 3. Dom spune:

  Salut.Merge acest lucru si pentru linux?

 4. Dom spune:

  Am incercat eu si nu vrea potii incerca si tu daca vr?

  • Vlad spune:

   Daca Easy BCD este compatibil cu sistemul de operare ar trebui sa mearga… oricum nu prea cred ca merge… nici pe XP nu merge functia prezentata de mine :D

 5. RFlaviuS spune:

  Good JOb!!!

Leave a Reply

© 2014 Tutoriale Video. All rights reserved.