Datorita site-ului AV-Test,am descoperit ca 360 Total Security a inceput sa obtina un rezultat cat mai buna in ceea ce priveste securitatea calculatorului nostru.Ceea ce este in regula,deoarece in primul rand este gratuit si in al doilea rand avem parte la acesta de 5 motoare de scanare si anume 3 motoare prorii si 2 motoare luate din alta parte,unul de la Bitdefender si unul de la Avira. In ceea ce priveste procedura de instalare a suitei de securitate,aceasta  este cea convențională și kitul nu găzduiește softuri surpriza tipice care însoțesc mai toate programele gratuite în ultima vreme, pe durata acestuia utilizatorul fiind întrebat dacă dorește să participe la îmbunătățirea produsului și dacă preferă să-l folosească împreună cu motorul de scanare de la Bitdefender,eu v-am zis si in tutorial,dar am sa va spun si aici,ca personal va recomand sa debifati a doua casuta inainte sa apasati pe “Install”,deoarece daca nu doriti sa luati parte intr-un cerc in care daca tu te-ai infectat cu un malware nou si nu este in baza de date a antivirusului,nu are rost atunci.

Ca orice altă soluție de securitate, Total Security va recomandă după instalare efectuarea unei analize exhaustive a  sistemului. Totodată, acesta activează o serie de scuturi a căror prezență, cu foarte rare excepții, sunt binevenite și utile oricărui tip de utilizator.Interfața grafică este una cât se poate de intuitivă și afișează, sub forma unei liste existente în laterala stângă, modulele principale ale suitei. Din aceasta putem accesa raportul general, lansa o scanare rapidă, completă sau particularizată, îmbunătăți performanțele sistemului cu ajutorul modului Speedup, elimina temporarele sau adăuga noi caracteristici. Carantina, panoul de configurare, logul și alte instrumente pot fi accesate din butonul aflat în colțul drept din partea superioară a interfeței, cel cu aspect de meniu. Prin intermediul acestuia vor avea acces la setările generale, loc din care vom putea activa sau dezactiva afișarea timpului de boot, activa sau dezactiva actualizările automate, sau activa ori dezactiva sau dezactiva protecțiile.Din același loc vom putea lansa instalarea extensiilor care promit protejarea utilizatorului pe durata navigării prin instalarea extensiilor proprii pentru Chrome, Firefox și Opera, activa ori dezactiva protejarea tranzacțiilor și a identificării fișierelor periculoase.

Pe durata rulării în fundal consumul de resurse este infim, dar acesta atinge cote ridicate pe durata scanărilor, în special a celor complete, scenarii în care procesorul este în load de 50% în medie, după cum poate fi apreciat în animația inferioară. Daca suntem o persoana care nu ne  deranjează foarte tare acest aspect deoarece scanările complete trebuie efectuate fie la sfarsit de luna,sau chiar la finalul zile,acest antivirsu este potrivit pentru noi,ba chiar are si niste module de protectie anti-keylogger +protejeaza webcam-ul.

 

[c5ab_video c5_title=”360 Total Security este un antivirus,care de la ultimile actualizari incoace a devenit “killer” in ceea ce priveste amenintarile online” url=”https://www.youtube.com/watch?v=RSVYWN2fgu8″ width=”800″ height=”450″ ]
Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply