Cargus teapa, cargus teapa si inca odata cargus teapa. Totul incepe in data de 16.11.2015, moment in care am vrut sa expediez un colet prin firma cargus si mai exact un iPhone 6 original pe care il aveam la vanzare pe OLX. Dupa ce am discutat cu clientul care urma sa-l primeasca, a insistat sa trimit cu Cargus, eu lucrand doar cu Fan Courier insa am zis hai sa trimit cu cargus pentru ca tot firma de curierat nu e asa greu de ales. Dupa ce am contactat agentul Cargus din oras de la mine am ajuns cu aceasta cutie si telefonul la el asta a incepe ”ba.. mie sa imi aduci AWB ca eu nu am timp sa iti asigur coletul, oricum te costa 1 milion transportul bla bla bla”, la mine nu conta 100 de ron ca era valoarea de 2000 de ron, ok. Dupa toate astea a sunat pe un sef de al lui si a intrebat „cum sa fac cu baiatul asta” iar ala a raspuns scurt si la obiect: el sa scoata un AWB de pe olx direct ca plateste mai putin nu stiu cum si ca e si cu deschidere la livrare. Eu fug acasa pornesc imprimanta mea de 200 de ron sa scot un AWB prin olx era prima data cand faceam asta.

Bun. Urmatorul pas, la detalii, pe AWB vad iPhone 6 si nu aparea imei-ul care era in descrierea anuntului pe care l-am postat acum 2 luni. In fine, ce imi trece prin minte este sa editez rapid in paint AWB-ul ca era un pdf sa scriu la detalii si IMEI (greseala mare) am facut si asta am dat print ma duc rapid la curier sa plece in aceasi zi curierul respectiv. Ma intrebam daca e ambalat cum trebuie, insa el se grabea si nu conta asta. Puteam sa pun si o bomba, cred ca nu era nimic important, decat sa plece odata ca se grabea curierul. Mai jos atasez poza cu detaliile AWB-ului.

Cargus teapa

Bun. Dupa ce a plecat coletul meu spre Suceava cu deschidere la livrare, exact cum cere OLX iar eu mi-am vazut de activitatiile mele normale in data de 20.11.2015. Luni dimineata ma suna de la Cargus si cineva imi spune cum ca produsul a fost refuzat si sunt rugat sa ma duc sa-l ridic de acolo. Cand ajung acolo, ma uit mirat la el, deschid cutia, iar in cutie era un iphone 6 spart cu alt IMEI decat al meu care era trecut si pe AWB-ul cu care sa intors coletul. Il intreb pe curier „ce **** mea e asta ma?” iar el zice „eu nu stiu nimic … suna la Cargus”. Bun. Sun la Cargus, fac plangere cu numarul 92688 in data de 20 sau cat a fost 23 nu mai stiu exact in care data. „am trimis telefonul cu IMEI-ul pe care il avea el si am primit telefonul cu un alt IMEI.. cum e posibil asa ceva?”. Doamna imi asculta plangerea bla bla totul e ok.. sunt asigurat de faptul ca in 2-4 zile ma contacteaza cineva de la cargus sigur ca asta nu sa intamplat decat dupa 3 saptamani adica prin 11.12.2015.

Intre timp m-am dus la politie unde sa facut un dosar penal pentru inselaciune pe numele lui Hulub Paul sa dovedit ca am fost inselat si primesc urmatorul email de echipa Cargus. Daca Cargus asigura deschiderea la livrare atunci cum este posibil sa se intample asta cand curierul nu are voie sa dea obiectul din mana nici sa il scape din ochi asta au spus reprezentatii Cargus.

cargus teapa

Buna ziua, Dl. Pop,

 

In urma inregistrarii sesizarii cu nr. 92688 cu privire la expedierea identificata cu nota de transport MKR37983305C destinata clientului HULUB PAUL, Suceava, Falticeni, dorim sa va transmitem faptul ca am efectuat verificarile necesare cu privire la cele semnalate impreuna cu departamentele implicate si regasiti mai jos informatii:

 

Expedierea mai sus mentionata a fost preluata de la dumneavoastra in data de 16.11.2015, iar in data de 19.11.2015 a fost preluata de catre un agent Urgent Cargus spre livrare. In momentul in care agentul a ajuns la adresa de livrare, coletul a fost verificat de catre destinatar in prezenta agentului conform serviciului “Deschidere la livrare”, acesta a verificat doar vizual produsul din colet insa, a refuzat primirea pe motiv ca produsul primit nu corespunde cu cel comandat, parea a fi o copie. Ulterior, coletul a fost returnat cu acordul dumneavoastra cu nota de transport RTN0760010025670S in data de 23.11.2015.

Mentionam faptul ca in reteaua Urgent Cargus pe timpul transportului nu s-a sesizat nicio neregula cu privire la starea coletului, iar ambalajul nu prezenta urme de deteriorare si nici nu s-a sesizat ca produsul din colet ar fi fost inlocuit cu un altul. Produsul a fost returnat in acelasi ambalaj, dar resigilat deoarece a fost deschis de destinatar.

Totodata, va transmitem ca pe nota de transport cu care a fost expediat coletul (pe care o regasiti in attach) nu a fost mentionat niciun element de identificare al produsului, respectiv seria IMEI, astfel incat sa avem certitudinea ca produsul primit retur nu corespunde cu cel expediat de dumneavoastra.

Avand in vedere cele transmise, dorim sa va informam ca nu putem da curs procesului de despagubire.

In speranta ca informatiile furnizate vor fi in masura sa clarifice situatia semnalata, va multumim anticipat pentru intelegerea acordata si va asiguram de intreaga noastra consideratie.

Cu stima,

 

Liliana Hainagiu
Key Account Desk Advisor

 

Doamna Liliana Hainagiu….. Anuntul meu de pe OLX avea in descriere IMEI-ul telefonului meu pe care am si factura de altfel insa tot nu se poate da curs procesului de despagubire si asa am luat o teapa de 2000 de ron cu Cargus Romania.

VĂ RECOMAND SĂ NU MAI EXPEDIAȚI CU ACEASTĂ FIRMĂ FANTOMĂ.

PS: Voi face si un videoclip in care sa explic totul cap-coada pentru a vedea toata Romania.

Cargus teapa partea a doua raspuns de la OPC cu despagubire pentru 250 de ron insa nu am fost contactat de cargus.

https://www.tutorialevideo.info/teapa-cargus/teapa-cargus-2000-de-ron-un-raspuns-dupa-5-luni.html

7 thoughts on “Cargus teapa de 2000 de ron”

  1. Daca ai toate in regula – da-I in judecata; Si – intre timp- si plangere penala la politie ( pe numele Cargus, pe numele agentului care ti-a preluat, pe numele agentului care ti-a predat – ca sa fie masa bogata); Vorbesc serios; In principiu- Cargus-ul o sa se „sesizeze” si o sa-ti propuna un „bargain” sa renunti la plangeri…( dar te mai costa un avocat care sa stie ce-i de facut; Eu cunosc unul insa cu siguranta nu se baga pt ca e cauza minora si nu are timp; Dar altii- poate sunt in pauza…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *