Salut, prieteni!Astazi va voi arata cateva metode de customizare a Windows-ului.Mai exact, vom customiza Windows 7.Aceste metode sunt foarte foarte simple.Deci, daca sunteti mai experimentat un pic si stiti deja aceste lucruri e inutil sa mai cititi acest tutorial!

Aceste metode nu le-am facut eu.M-a inspirat de pe site-ul oficial Microsoft Romania.

Asadar sa trecem la treaba!

Prima metoda:  Prezentati-va fotografiile preferate intr-o expunere de diapozitive pentru fundalul de desktop!

Cum facem sa avem mai multe poza ca fundal de desktop in Windows 7?

Dam click dreapta pe desktop, alegem optiunea “Personalize: sau “Personalizare” (daca aveti sistemul in limba romana).Ni se va deschide o fereastra, iar in josul ferestrei vom avea ceva de genul :

Părțile unei teme

Aici dam click pe “Fundal desktop” sau “Desktop Background”.Dupa ce am dat click ne va aparea o fereastra cu mai multe poze.Acolo bifam pozele pe care le dorim sa fie afisate.

Grup de fotografii cu câteva casete de selectare bifate

Dupa asta, dam click pe “Apply” si apoi “OK”.Dupa 10-15 minute veti observa ca se ca schimba imaginea de fundal!De asemenea puteti schimba si intervalul de timp in care acestea sa fie afisate.

A doua metoda:  Crearea unei teme pentru fiecare ocazie

Cum schimbam culoarea ferestrelor?Simplu, repetam aceeasi pasi de mai sus, adica: click dreapta->Personalize si nu mai selectam “Desktop Background” ci “Window color”:im

Dam click si o sa ne apara o fereastra cu diferite culori.Selectam culoarea preferata si dam “Apply” si apoi “Ok”.

A treia metoda: Adaugati cateva gadgeturi si modificati-le pentru a se potrivi preferintelor voastre

V-ati dori sa aveti calendarul si ceasul pe desktop? Daca aveati Windows XP nu puteati.Iata ca de la Windows Vista incoace putem adauga widgeturi pe ecran.

Cum procedam?Dam click dreapta pe desktop si selectam “Widgets” sau “Customize Widgets” (nu stiu exact cum e pentru ca nu folosesc Windows 7 pe calculatorul de pe care am postat acest articol).

Ni se va deschide o fereastra cu diferite widget-uri.Acolo selectam widget-urile dorite si le tragem cu cursorul pe desktop.

Ca sa customizam widgetul dam click dreapta pe el si selectam “Properties” sau “Options” (nici aici nu stiu exact cum e :D )

Opțiunile pentru Ceas cu un stil diferit de ceas selectat

A patra metoda (aceasta metoda este cea mai simpla si cred ca multi dintre voi, cei care folosesc Windows 7, o stiati demult :) ): Organizați-vă bara de activități

Ilustrație a butoanelor de pe bara de activități în curs de reordonare

Aceasta metoda este foarte simpla.Ca sa avem iconitele de pe desktop in taskbar-ul de la Windows 7 trebuie sa le tragem cu cursorul mouse-ului pe taskbar, iar ca sa-l mutam in alta pozitie (la inceput, la sfarsit sau undeva la mijloc) tragem iconita cu cursorul si il “lasam” unde vrem noi!

 

Cam atat a fost pentru azi si pana data viitoare numai BAFTA!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.