Una dintre chestiile care te deranjeaza la telefoanele mobile este momentul cand butoanele de volum is pierd acel “ticait”,unde tu le apesi si ne se aude nimic,primind un feedback negativ.Mai precis se comporta ca si cum acestea ar fi lipicoase,aceasta problema detectandu-se la telefoanele Samsung si Meizu. In momentul cand avem aceasta problema nu trebuie sa ne panicam,deoarece majoritatea persoanelor cand se intampla acest lucru sau indiferent de orice problema arunca vina pe magazinele de unde au cumparat produsul respectiv si le trec prin cap sa-si cumpere un alt telefon,arunca vina pe curier in cazul in vrem ca comanda sa vina acasa si lista poate contiuna.

De aceea inainte sa facem un astfel de lucru,va trebui sa gasim cu calm o explicatie logica si sa apelam la ajutor.Un sfat, de preferat ar fi să nu încercați să reparați problema personal, ci să apelați la un service autorizat de fabricantul smartphone-ului. E mult mai sigur așa și nici nu riscați să pierdeți garanția!

Cum reparam aceasta problema:

a)Oprim telefonul

b)Aducem un servetel si niste alcool sanitar,dupa umezim servetelul

c)Frecam butoanele pana cand cu respectivul servetel vom simti aceea senzatie de click pe care o aveam inainte

  1. d) Aștepți să treacă vreo câteva minute bune, ca să se evapore tot alcoolul, apoi pornești telefonul.

Vinovate, se pare, sunt fantele din carcasa metalică în care sunt montate butoanele, realizate cu o precizie aproape chirurgicală și care, după un anumit timp, acumulează praf și scame microscopice care împiedică deplasarea cursivă a butoanelor.

Dacă telefonului i se poate scoate acumulatorul, profitați de avantaj și îndepărtați acumulatorul după oprirea sa și înainte de a încerca să curățați butoanele.

E importantNU umeziți prea tare șervețelul în alcool sanitar, pentru a evita ca surplusul de lichid să ajungă pe contactele electrice și să producă daune mult mai marei sau chiar ireparabile,insa daca nu vrem sa ne complicam recomandat ar fi sa-l ducem intr-un service.

 

[c5ab_video c5_title=”Ce facem in momentul cand butoanele de volum de la telefon nu mai scot nici-un sunet sau sunt lipicoase”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *