Ce serviciu este recomandat sa-l dezactivam in cazul in care vrem ca Windows 10 sa nu ne mai urmareasca,daca tinem la intimitatea noastra.

Multa lume transmite pe anumite forumuri ca sistemul de operare Windows 10 exagereaza in ceea ce priveste spionajul.Pana la urma aceste persoane au dreptate deoarece compania la care ne-am descarcat cel mai bun sistem de operare insista in ceea ce priveste colectarea datelor chiar si dupa ce au zis ca cu noul update,Windows 10 TH2 nu vor mai face acest lucru.Si intr-adevar,serviciul numit Diagnostic Tracking Service sau mai bine zis Diagtrack nu mai poate fi gasit in TH2,nu pentru ca Microsoft a fost bun si a scapat de el,ci pentru ca vine sub o alta denumire sub numele de “Connected User Experience and Telemetry”. Partea buna este ca putem dezactiva acest serviciu,pentru a face astta voi scrie in casuta de run “Services” unde o sa se deschida fereastra cu serviciile din Windows.

Aici avem mai multe posibilitatii de oprire a unui sericiu,fie dau click pe “un serviciu+Extend”,dupa apas pe “Stop service”,fie apelez la metoda a doua si anume intru inapoi pe tab-ul “Standart” si aici voi face “click dreapta+ Proprieties” pe un serviciu. Cum se activează sau dezactivează pornirea automată a serviciilor

Unele servicii, deoarece sunt necesare funcționării anumitor caracteristici ale sistemului de operare (sau anumitor programe instalate ulterior, cum ar fi soluția antivirus), pornesc automat de fiecare dată când pornim calculatorul. Dacă știm ce facem și care cunoaștem precis rezultatul acțiunii nostre, putem împiedica pornirea automată a unuia sau mai multor servicii de care nu mai avem nevoie.

Pentru a dezactiva un serviciu nenecesar nouă, după ce realizăm un click dreapta asupra acestuia, selectăm în meniul contextual opțiunea Properties (proprietăți). În fereastra ce se va deschide, la Startup type putem alege între oricare dintre cele 4 posibilități disponibile:

  • Pornire automată întârziată
  • Pornire automată normală
  • Pornire manuală
  • Dezactivat

Dacă optăm pentru pornirea automată întârziată, serviciul va porni abia după ce vor fi active celelalte servicii configurate pentru a porni automat în mod normal. În cazul pornirii manuale, serviciul va porni doar dacă va fi nevoie de el, sau la cererea utilizatorului. Dacă pornirea automată a serviciului a fost dezactivată, serviciul nu va mai porni automat până când utilizatorul nu va alege oricare dintre celelalte variante disponibile.

În general, atunci când vrem să dezactivăm pornirea automată a unui serviciu, alegem opțiunea „Manual„. Optăm pentru dezactivarea pornirii doar în situațiile în care știm exact ce facem și care vor fi consecințele.

După alegerea tipului de pornire dorit, apăsați butonul Apply și închideți fereastra. Dacă serviciul era activ, acesta nu va mai porni începând cu următoarea repornire a calculatorului. În schimb, dacă doriți să opriți chiar în acel moment execuția unui serviciu, desigur, puteți apăsa butonul Stop și aștepta oprirea sa.

Pe langa aceasta modalitate mai putem folosi si ShutUp10 si Spy Anti-Beacon( link: https://www.safer-networking.org/spybot-anti-beacon/) ca sa ne asiguram ca totul este dezactivat(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!).

 

[c5ab_video c5_title=”Ce serviciu este recomandat sa-l dezactivam in cazul in care vrem ca Windows 10 sa nu ne mai urmareasca,daca tinem la intimitatea noastra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.