Blogger a debutat ca o mică firmă în San Francisco, numită Pyra Labs , în august 1999. Aceasta se petrecea în mijlocul perioadei de succes înregistrate de dot-com. Dar noi nu am fost chiar o organizaţie subvenţionată prin Venture Capitalist, jucători de foosball-in-the-lobby sau free-beer-drinking. (Decât dacă este bere pe gratis oferită de alţii.)

Eram trei prieteni, plătiţi pentru a face proiecte web de contracte plictisitoare pentru mari companii, şi încercând să ne facem o intrare măreaţă în peisajul Internetului. Ce încercam noi să facem în mod original nu are prea mare importanţă. Dar în timp ce făceam asta, am creat Blogger, mai mult sau mai puţin din capriciu şi ne-am gândit — Hmmm… asta e chiar ceva interesant.

Blogger şi-a luat zborul, într-un fel minor, iar în cele din urmă mai însemnat, pe parcursul a câţiva ani. Am strâns puţini bani (dar am rămas mici). Şi atunci a venit lovitura, noi ne-am isprăvit banii, iar mica noastră călătorie distractivă a devenit mai puţin distractivă. Aproape am supravieţuit, nu toţi am rămas întregi, dar am ţinut serviciul în mişcare tot timpul (cele mai multe zile) şi am început să-l reconstruim.

Lucrurile au mers bine din nou în 2002. Aveam sute de mii de utilizatori, deşi încă doar puţini oameni. Iar apoi ceva neaşteptat s-a întâmplat: Google a vrut sa ne cumpere. Da, <em>acel</em> Google
<h2>Povestea Blogger</h2>
Urmariti partea a doua a maratonului prin tutorialul video de mai jos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *