Anumite motive pentru care esti obligat sa dai 400 sau chiar 250 pe un router TP-Link,exemplu ar fi Archer C7 sau Archer C2,este posibilitatea de a crea un server FTP cu ajutorul careia poti sa faci back-up online la anumite fisiere,ba chiar poti sa  incarci si sa trimiti prieten un fisier mai usor.Metode ce creere a unui server FTP putem gasi peste tot pe internet,insa daca dispunem de un router mentionat mai sus,sau orice tip de TP-Link mai usor ar fi sa urmam urmatori pasi:

Observatie:

Cel mai simplu mod de a descoperi dacă dispuneți de un router TP-Link compatibil e să verificați dacă în spatele acestuia, lângă porturile LAN, există și un port USB. Dacă există un astfel de port, conectați la acesta un stick USB având sistemul de fișiere FAT32.

Pasul 1) Dupa ce ma conectez in interfata de administrare a router-ului (ip: 192.168.1.1 sau 192.168.0.1) mer pe tabul “USB Settings+USB Mass Storage”

Pasul 2) O data ce am intrat aici,automat va trebui sa se detecteze stick-ul USB pe care l-am introdus,acum pentru a-l configura accesam “User accounts” si configuram un nou cont de administrare pentru server

Pasul 3)(!!!!) Inainte dee a intra in configurarea FTP-ului este recomandat sa dezactivam accesul la fisierele de pe memoria USB-ului pentru utilizatori neautentificati,iar acest lucru se poate face accesand tot din aceeasi categorie optiunea “Storage Sharing” , debifând caseta “Anonymous access to all volumes”.

Pasul 4) Ultimul pas este activarea serverului FTP și notarea adresei IP la care acesta poate fi accesat prin Internet de oriunde. Pentru asta, accesați ramura FTP Server, bifați caseta Enable, asigurați-vă că portul serverului FTP este 21, notați-vă adresa IP de acces la acesta, apoi apăsați butonul Apply pentru a salva modificările aduse.

Daca am urmat pasii corespunzator ne putem conecta la serverul FTP olosind serverul de Filezila sau orice alt tip de acest gen,bineinteles conectandu-ne cu adresa IP pe care am introdus-o,numele de utilizator,parola configurata in tab-ul “User Accounts”. Observatie in cazul in care avem IP dinamic: Daca avem IP dinamic,trebuie sa solicitam operatorului sa faca o adresa rutabila(insa va intra in extra cost) fie sa cream un cont gratuit si sa hostam de pe un DNS care sa fie actualizat in permanenta cu noua adresa IP.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *