Se stie ca muzica este perfecta atunci cand vrem sa ne concentram pe un anumit lucru,insa pe anumite calculatoare sau dispozitive nu se aude chiar asa de bine,sau poate te enerveaza persoanele ce vorbesc in jurul tau atunci cand muncesti si nu vrei sa le mai auzi.Insa mare atentie,muzica nu face chiar asa de multe minuni,iar daca nu se aude foarte bine anumite versuri din cantecul respectiv,foarte simplu si intuitiv trecem pe canalul Mono pentru o experienta mult mai buna.De aceea pentru a face acest lucru,pentru iOS,Android si Windows este recomandat sa facem urmatorul lucru:

Trecerea pe iOS pe canalul Mono:

In general,din cate se observa,sistemul de operare iOS poate sa faca foarte usor schimbul.Mai mult de cat atat,acesta,pentru anumite telefoane,face schimbul doar apasand pe cateva butoane,insa pentru Android si Windows nu exista asa ceva.

Activarea se face mergand pe “Settings apps+General+           Accesibility si dam pe On la Mono Audio”.

Activarea canalului Mono pe Android:

Acum sa trecem la Android,aici exista doua metode de activare.Prima din pacate se poate sa nu existe in toate telefoanele precum la iOS motiv pentru care,colac peste pupaza trebuie sa activam acest canal si pe acest sistem,nu?

Prima metoda este una usoara,trebuie sa accesam “Settings(Setarile) din telefon+General+Accesibility”.Acum,o data ce am intrat aici,sub setarile Audio trebuie sa gasim si aceasta optiune.

Daca nu am gasit-o,foarte simplu descarcam de pe Magazin Play VLC player si aici trebuie sa “ne jucam” cu setarile in ceea ce priveste sunetul.

Deci pur si simplu,punem sa redea o muzica,dupa apasam pe “cele trei puncte/nota acea muzicala” si de aici selectam “Headphone” ,sau orice alt ceva, unde trebuie sa stam sa reglam anumite functii in asa fel incat sa se auda precum ne place.

Activarea canalului Mono in Windows:

Pentru activare,fara alte cuvinte,trebuie sa accesam propietatiile sunetului(fie cautam in start in cazul in care avem windows 7+ sau dam “click dreapta pe speaker+Playback devices”,dupa dam dublu click pe casti,iar aici  la tab-ul “Enhancements” bifam “Headphone Virtualization”.De asemenea la “Level” apasam pe “Balance” si ne asiguram ca totul este la 100%.

 

[c5ab_video c5_title=”Cum folosim canalul Mono pentru o calitate a sunetului mult mai buna” url=”https://www.youtube.com/watch?v=Lok7asg_uao” width=”800″ height=”450″ ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.