Nu trebuie sa fii neaparat un gamer inebunit dupa jocuri,in asa fel incat,in perioada noastra libera,daca simtim nevoia sa ne apucam de un anumit joc,noi sa ne bucuram de o performanta cat mai buna la acesta.Motiv pentru care,in ceea ce priveste optimizarea Windows,pentru Windows 7 trebuie sa urmam cativa pasi si anume dezactivarea User Accountului,redarea automata si cateva caracteristicii ale lui Windows 7 precum Games,etc.Cat despre sistemele de ruleaza Windows 8.1 si 10,ghidul este putin mai complicat,deoarece tine de cateva setari in registry sistemului,dezinstalare,dezactivari la anumite optiuni,etc.

Optimizare Steam:

Dupa ce am terminat cu optimizarea sistemului de operare Windows,pentru Steam este ceva mai simplu si anume,dupa ce am instalat platforma si jocul dorit,trebuie sa configuram jocul.Multe persoane afirma ca “domne nu trebuie sa faci setari complicate,trebuie doar sa investesti resurse in calculator pentru performante uimitoare”,insa aceasta afirmatie este adevarata,dar si falsa,deoarece daca jocul merge cel putin pe low-medium,nu trebuie sa te arunci la performante High,de aceea daca vrem ca jocul respective sa ne satisfaca in grafica pe care o rulam,dar si perofrmanta fluida a acestuia in timpul gameplay-ului,procedam astfel: Dupa ce ne-am logat in Steam,ne ducem in “Library”, “dau click dreapta pe jocul nostru+ Properties” . În fereastra următoare apăsați butonul  “Set launch options”.

Acum,introduc in casuta “These are for advanced users only” urmatoarea comanda “  -novid -high -threads 4 -nojoy +cl_forcepreload 1 -nod3d9ex “  ,dupa apasam pe butonul “Ok”.

Ce a introdus mai exact aceasta comanda,pai:

-novid dezactivează animația Valve la pornire
-high procesorul va pune pe primul loc jocul în detrimentul tuturor celorlalte aplicații, procese ori servicii
-threads 4 indică numărul de nuclee ale procesorului ce vor fi utilizate. Pentru un procesor dual-core utilizați -threads 2, pt. octa-core -threads 8 (in functie de numarul de nuclee pun “ –threads si nr de nuclee pe care il am la processor”)
-nod3d9ex accelerează ALT+TAB
-nojoy dezactivează suportul pentru joystick , dacă nu se folosește
+cl_forcepreload 1 crește FPS-ul prin pre-încărcarea hărților.

 

Setarile video ale jocului:

Sa trecem la parte ace tine de ajustarea setarilor video din interiorul jocului,setari pe care cei ce au un calculator slab,fie le acorda o importanta deosebita,sau le efectueaza gresit. In primul rand,trebuie sa alegem o rezolutie cat mai apropiata de monitorul nostru,de aceea la alegerea acesteia recomandat este sa alegem una cu o valoare ce asigura o experienta placuta,dar cat mai redusa.In functie de monitor,noi trebuie sa cautam pe google/youtube ce rezolutie este recomandata pentru un monitorul nostrum,iar aici fac apel la forumuri,grupuri de pe diverse retele de socializare,sau testarea persoanala efectuata de catre noi.

Actualizarea Windows-ului,driverelor si inclusive a jocului.

Compania Valve a oferit de curand statistici in care 34.01% dintre utilizatori de Steam folosesc Windows 10,iar 34.21% Windows 7,ceea ce rezulta ca majoritatea actualizarilor,fie ca tine de sistem,joc,etc,trebuie facuta deoarece imbunatateste performantele softului pe care-l vizeaza. Referitor la drivere,este recomandat sa nu le folosim pe cele generice,cele instalate automat prin intermediul Windows Update,imediat dupa ce am instalat Windows-ul,fie manual de pe site-ul producatorului,iar ca sa le tinem la zi,Slim Driver si Driver Booster sunt ok pentru acest lucru.

 

 

[c5ab_video c5_title=”Cum optimizam Windows-ul si Steam-ul in asa fel incat acestea sa ne ofere o performanta mai buna in gaming” url=”https://www.youtube.com/watch?v=TjXyMGvaxKY” width=”800″ height=”450″ ]
Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply