Sunt momente în care nimic,insa totul  este predispus la hack . De la ATM-uri la masini conectate , și de la sateliți pentru așa-numitele birouri guvernamentale garantate , hackerii sunt mereu in priza pentru a le ataca. Deci , utilizarea flagrantă a asa zisului caietului de sarcini ” unhackable ” , care astăzi , a devenit USP pentru produsele de aproape toate mărcile , nu vine ca o surpriză .

Mulți oameni sunt acum conștienți și să ia măsuri de bună pentru siguranța lor on-line, dar protejarea router-ului Wi – Fi se află încă scăzută la lista de priorități. Motivele pot varia de la lipsa de cunoștințe la o simplă neglijență , dar de securitate router-ul  este la fel de important ca și ușa de la intrare ,fiind o tinta sigura pentru hotii care vor sa creeze un botnet pentru ilegalitatea online.

1. Activați WPA2 (Wi- Fi Protected Access ) Ok , aceasta este  primul  lucru de făcut pentru toată lumea care are sau intenționează să cumpere un router . Acesta oferă criptare in sistemul nostru și varianta sa WPA-PSK pot fi găsite în rețelele de domiciliu . Cei care folosesc routere vechi , acestea ar putea fi cu WEP sau de securitate Equivalent Privacy cablu , și incredere in noi , nu este mai bună decât de securitate zero. 2. Crearea unui puternic nume SSID rețea Nu utilizați nume de rețea implicit a routerului ca D – Link sau Netgear,iar hackerii au instrumente specifice ce pot patrunde in retea cu ajutorul cunoasteri SSID-ului. 3. Sa utilizam o parola puternica pentru router,nu una care se gaseste in dictionar sau oriunde pe internet.  4. Sa folosim Firewall  din Router Ei bine , dacă aveți un router inclus cu un firewall este ok sa-l folsim deoarece sistemul de protecție încorporat a router-ului face oarecum obscur  vedere al hackerilor . De asemenea , noi routere vin cu firewall-uri intr-un „modul stealth” . 5. Opriți UPnP Universal Plug and Protocol Redare ( UPnP ),  are rolul de a stabili o conexiune ușoară cu dispozitive din apropiere ce poate face router-ul vulnerabil și  o tinta potentiala pentru hackeri ( rezultate ar putea fi atacuri DoS , de asemenea ) . Nu toate routerele sunt sensibile la exploatare UPnP , dar de ce sa ne asumam riscul . 6. Sa folosim un VPN 7. Activați Logging Feature Caracteristica de logare în router păstrează un cont de încercările jurnal din toate adresele IP și ne va oferi toate detaliile de încercare in ceea ce priveste  conectare . Acest lucru ar putea ne-ar putea ajuta să monitorizam orice activitate suspectă în curs de desfășurare . 8. Folosiți Servicii de securitate Putem utiliza, de asemenea servicii de securitate bazate pe cloud ca OpenDNS pentru ecranul traficului prin router-ul . Trebuie doar să configuram rețeaua pentru un nameserver serviciul online , mai degrabă decât cele utilizate de ISP . Aceste servicii bazate pe web ne ajuta să monitorizam , precum și criptarea traficului prin router-ul . Deși , nu se poate face dispozitivul dovada router-ul a fost atacat , dar cu aceste tehnici simple pe care le -ar putea face router-ul mai sigur decât a fost înainte .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *