Orice utilizator de PC trebuie să fie pregătit de a restaura sistemul de operare în cazul în care acesta nu mai este operabil. Desigur, fiecare are preferințele sale. După cum bine știți, crearea unei copii de siguranță (backup) poate dura un interval de timp, mai lung sau mai scurt, în funcție de cantitatea de date,de rata compresiei, etc. De aceea am să vă prezint SysRestore Free, un program gratuit, care este capabil să restaureze sistemul de operare, chiar dacă acesta nu mai boot-eaza

SysRestore Free nu creeaza un back-up asa cun ne obisnuim la majoritatea programelor, ci execută un snapshot al partiției de sistem și/sau al altor partiții, în funcție de preferințe. Aceste puncte de restaurare sunt fișiere ascunse stocate pe hard disk, în mod aleatoriu, în funcție de starea discului sau partiției în momentul executării.

Pentru crearea manuală a unui punct de restaurare, în interfața programului, selectați Create. Apoi, dați o denumire ușor de recunoscut, punctului respectiv, după care acesta va fi creat în câteva secunde. SysRestore Free mai oferă posibilitatea executării programate a punctelor de restaurare, la primul boot al sistemului, la fiecare boot, și/sau la un interval orar stabilit. Versiunea gratuită a programului permite crearea a maximum zece puncte de restaurare.

Desigur, veți spune că și Windows are această caracteristică. Da, dar este o mare diferență, anume, sistemul de operare face un punct de restaurare doar la fișierele partiției de sistem, pe când SysRestore poate crea un snapshot și altor partiții. Mai mult, este capabil să recupereze toate fișierele șterse accidental, sau individual, în funcție de necesități.

SysRestore Free este compatibil cu toate versiunile Windows și cu toate nivelele configurației hardware RAID. De precizat că, programul este incompatibil cu sistemele dual boot.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.