Cum se configurează Google Chrome pentru o performanță mai bună și un consum de resurse mai redus

Daca pentru Firefox s-a descoperit o metoda de al face rapid,ceva similar se poate face si pentru Chrome.De aceea tot ceea ce trebuie sa facem atunci cand ne instalam browser-ul Chrome este sa facem doar cateva setari si sa urmam cativa pasi pentru un browser cat mai sigur si rapid.

Configurarea Google Chrome pentru o performanta mai buna.

In acest conspect,aveam cateva setari de facut si eliminarea barelor filelor inactive si continutului Flash,insa compania Google a avut grija si au facut ca navigatorul de la versiunea 45 incoace sa faca acest lucru pe cont propriu,asadar nu mai este nevoie sa facem acest lucru manual,din motive clare.Pentru a accesa panoul trebuie sa scriu in bara de adrese “about:flags”, iar odata ce am intrat in setarile browser-ului,apas pe “Crtl+F” pentru a gasi caracteristicile mult mia rapid. Caracteristici ce trebuie configurate:

  • a) #enable-gpu-rasterization – Activat

În mod implicit, Google Chrome încearcă să încarce complet paginile Web înainte de a le afișa. Din această cauză, paginile Web cu imagini, video-uri sau animații se încarcă mai greoi decât în alte navigatoare Web. Activând rasterizarea la nivel de GPU vom lăsa în seama plăcii video sarcina afișării conținutului multimedia, iar în acest fel site-urile se vor încărca mai rapid.

  • b) #enable-fast-unload – Activat

Pentru a închide mai repede filele și ferestrele deschide în Google Chrome putem activa închiderea rapidă. Activarea acestei caracteristici va permite componentei JavaScript să ruleze independent de interfața grafică.

  • c) #enable-offline-auto-reload – Dezactivat

Această caracteristică forțează reîncărcarea automată a site-urilor atunci când dispozitivul este reconectat la internet. De exemplu, dacă după accesarea unui site Web și am pierdut conexiunea la Internet, în momentul reconectării Google Chrome va redescărca respectivul site.Insa aceasta caracteristica s-ar putea sa fie dezactivata,deci daca este asa,e ok,daca nu trebuie dezactivata.

A doua metoda este de a dezactiva plugin-urile,deoarece browser-ul vine cu o serie de plugin-uri preinstalate si activate.Daca nu mai avem nevoie de un anumit plugin,accesez lista tastand in bara de adrese “chrome://plugin”.

One thought on “Cum se configurează Google Chrome pentru o performanță mai bună și un consum de resurse mai redus”

  1. Multumim, chiar ajută acest tutorial, mulți folosesc chrome. O mică corecție: Pentru a face cele trei opțiuni, accesați în bara de adrese (unde bagi tu ba http://www.tutorialevideo.info, asta pentru cei nestiutori) așa: chrome://flags. Am testat și chiar se cunoaște

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *