In acest articol o sa invatam cum facem root telefonului Samsung Galaxy Mini 2 GT-S6500 si/sau GT-S6500D. Prima data trebuie sa invatam ce inseamna root.

„Root este un termen împrumutat din sistemele de operare bazate pe Linux (dintre acestea face parte, într-o oarecare măsură, şi Androidul) şi înseamnă acces la “rădăcina” telefonului. Înseamnă că ai acces la toate măruntaiele software ale telefonului şi că, dacă doreşti, poţi modifica în el mai multe decât au vrut producătorii acestuia să poţi. În cazul Android, rooting este procesul (reversibil!) prin care utilizatorul dobândeşte acces de administrator la tot sistemul de operare al telefonului său.”(fandroid).

Pentru a putea roota telefonul mai sus mentionat, trebuie sa flashuim clockworkmod recovery. Pentru a face acest lucru trebuie sa descarcati arhiva de la sfarsitul articolului. In acea arhiva o sa gasiti un fisier cu extensia .tar.md5. Acel fisier contine Clockworkmod Recovery. Trebuie sa deschidem Odin, pe care o sa il aveti la download, sa introducem telefonul in Download Mode si la PDA, in Odin sa dam calea catre fisierul .tar.md5.

Pentru a introduce telefonul in Download Mode, oprim telefonul si apasam: Volum down(-) + Home Button + Power Button. Tinem apasat combinatia aceasta de taste pana vedem logoul Samsung pe ecran. Aici o sa primim un advertisment in care ne spune ca ne putem brickui telefonul cu romurile custom. Apasam Volum UP (+)

Daca totul este in regula pana aici pe telefon ar trebui sa ne arate exact ca in poza de mai jos.

Dupa ce am parcurs pasi mai sus mentionati, introducem cablul USB in backpanelul PC-ului(pentru ca portul USB este alimentat direct de la placa de baza) si in telefon si dam click pe Start. Daca ati parcurs corect pasii ar trebui, ca pe PC sa arate asa Odinul:

Daca la tabul Message nu apare initial mesajul „ADDED” inseamna ca nu sunt driverele USB ale telefonului instalate si trebuie sa le instalam. Dupa ce am click pe start si procesul de flashuire sa terminat ar trebui sa fie cu verde logul.(ca in poza de mai jos)

In mod normal, daca ati parcurs corect pasii pana aici ar trebui ca telefonul sa se restarteze si sa booteze normal. O sa apara in triunghi galben cu un semn de exclamare in momentul in care booteaza si apare logoul samsung, dar nu il bagam in seama. Acel semn apare deoarece nu exista pentru acest model de telefon un clockworkmod recovery special facut pentru el. Daca nu se restarteaza si apare PASS in log, oprim noi telefonul si intram in recovery.

Pentru a intra in recovery oprim telefonul si apasam Volum UP(+) + Volum Down(-) + Home Button + Power Button. Aici nu mergem in nici un meniu. Daca ati parcurs totul corect pana aici pe telefon ar trebui sa se afisese ca in imaginea de mai jos:

Acum, dupa ce am ajuns in clockworkmod recovery, deconectam de la PC cablul usb, il reconectam si rulam cu drepturi de administrator fisierul „runme.bat” care se afla in arhiva rootme.zip din arhiva cu numele mini2 pe care o puteti descarca de la sfarsitul articolului. Pentru a rula cu drepturi de administrator dam click dreapta pe fisier si run as administrator. Daca avem windows xp, este de ajuns sa dam dublu click pe fisier. Daca totul este in regula ar trebui sa se deschide un CMD si sa arate ca in imaginea de mai jos.

Acum, dupa ce se inchide CMD-ul apasam tasta Home button cand este selectat reboot sistem new din clockworkmod recovery. Acum ar trebui ca sa porneasca normal telefonul.

Tutorialevideo.info nu isi rezerva nici un drept in cazul in care dvs. nu urmariti pasii bine sau intampinati anumite probleme cu dispozitivul vostru!

Daca totul a fost facut corect, in „drawerul” de aplicatii ar trebui sa aveti o aplicatie noua numita SUPERUSER, pe care recomand sa il updatati la ultima versiune.

Pentru a fi sigur ca ati rootat corect puteti folosi acest ROOT CHECKER.(click pe numele aplicatiei scris cu majuscule).

DOWNLOAD:

mini 2

Odin3-v3.04

sursa: XDA

33 thoughts on “Cum se rooteaza Samsung Galaxy Mini 2 GT-S6500D cu Android 2.3.6 Gingerbread”

 1. eu am facut pas cu pas cu ai scris acolo si SuperUser nu este instalat la mine. 🙁 ma poti ajuta te rog

 2. mie mi-a mers totul bine pana sa intru in clockworkmod recovery … cand apas acele butoane imi apare ramdump mode si de acol nu stiu ce sai mai fac

 3. Daca fac cum zici tu admin imi este frica sa nu se intample ceva. Auzi sti un magazin care sa imi rooteze galaxy mini 2
  te rog trimite videoclipul pe gmail

 4. salut…mie nu imi apare dupa ce dau start chestia aia verde sus…prima data am dat telefonu in download mode si am dat pe volume+ , apoi mi-a aparut ca se downloadeaza si dupa aceea am conectat telefonu prin cablu in usb-ul din spatele unitatii si apoi am pornit odin si am ales la pda fisierul tar si am dat start si mi-a aparut exact cum e a doua poza din tutorial cu mesajele acelea dar fara verde…acum ce trebuie sa mai fac?

 5. Te rog ajuta-ma daca mai esti pe acest site . Am rootat telefonu , peste 1 saptamana am dat „revine la setarile din fabrica” si acuma intra doar in BIOS nu se mai deschide telefonul 🙁 Am mare nevoie de ajutor…

 6. Am facut exact , pas cu pas nu am sarit sau gresit nimic , cand fac chestia cu CMD-ul , adica dau Run As Administrator pe “runme.bat” imi apare la toate alea in CMD error not found , efectiv la toate .. 🙂 daca m-ai putea ajuta … PS: tin sa mentionez ca nu am card SD !

 7. Salut. Am nevoie un pic de ajutor. Mi-am facut root la galaxy mini 2 iar dupa cu programul titanium mi-am dezistalat din greseala niste programe esentiale. Imi poti trimite un screen cu toate programele lui? Stima

 8. Deci daca vreti hack la vreun joc puteti descarca „Game Killer” sau „Game CIH 2/3”

 9. Am facut tot ceea ce ai facut tu si mie nu imi apare nimic nu mere rootu si am incercat sa fac cu root cheker da n-a mers!!! mie imi dadea tot cea ce ai facut tu in video da nu mi-a dat acel super user sau busyboxul ce ar trebui sa fac??

 10. Am si eu un mini 2 si vreau sa il rootez…
  si un prieten mia zis ca daca nu iti iese bine root-ul ti se strica telefonul…
  imi poti da numele de skype ca sa putem vorbi?

 11. Am facut exact tot ce ai spus dar tot nu merge…se restarteaza apare logo-ul cu samsung incepe sa vibreze si continua tot asa…nu se deschide

 12. TE ROG AJUTA-MA .. MI-AM ROOTAT TELEFONUL ASTFEL IAR ACUM MI SE DESCHIDE DOAR IN CWM!!!CE TREBUIE SA FAC?!

 13. TE ROG FRUMOS AJUTA-MA !!NU STIU CU CE AM GRESIT DAR DUPA CE AM EXECUTAT CE AI ZIS TU TELEFONUL MI SE DESCHIDE NUMAI IN CWM RECOVERY!!!!! HELP!!

 14. Am si eu o problema,imi merge totul ca la carte pana ajung la CMD,unde imi zice
  the system cannot find the path specified
  ai idee cum se rezolva asta?si de ce?eu am pus clockworkmod in folderul de download din telefon.
  Deci aia e singura problema pe care o intampin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *