Dropbox, cea mai mare companie de stocare a datelor pe internet a suferit conform relatarilor un atac cibernetic, care a dus la compromiterea a 68 de milioane de conturi. Atacul a fost confirmat de un cercetator de securitate, Troy Hunt, care a sustinut in urma rapoartelor de presa, ca el si sotia lui au fost infectati.

Dropbox a declarat saptamana trecuta intr-un post pe blog ca cineva cu o parola creata in urma cu cinci ani sau mai mult ar trebui sa-si schimbe parola de indata.

”Daca v-ati inscris inainte de jumatatea anului 2012 si nu v-ati schimbat parola de atunci, vi se va recomanda schimbarea acesteia”, a declarat compania. Dropbox a trimis notificari saptamana trecuta pentru toti utilizatorii care nu au schimbat parolele lor din 2012.

Acestia fac acest lucru ca masura preventiva pentru a nu fi accesat contul dvs. in moduri necorespunzatoare. Din 68 de milioane de conturi, aproape 32 de milioane de parole sunt securizate folosind functia ”BCrypt”, ceea ce face dificil pentru hackeri aflarea parolelor reale ale utilizatorilor.

„Echipele noastre de securitate au intotdeauna grija de noi amenintari pentru utilizatorii nostri. Ca parte a acestor eforturi in curs de desfasurare, am aflat despre un set vechi de acreditari de utilizator Dropbox (adrese de e-mail si parole) pe care noi credem ca s-au obtinut in 2012. Analiza noastra sugereaza ca acreditarile se refera la un incident dezvaluit in acea perioada”, a scris compania.

Compania a informat utilizatorii ca, in timp ce conturile Dropbox sunt protejate, persoanele care au aceleasi parole pe alte site-uri ar trebui sa ia masuri pentru a se proteja.

„Cel mai bun mod de a face acest lucru este prin actualizarea acestor parole, ceea ce le face mai puternice si le permite utilizatorilor verificarea in doua etape la conectare. Persoanele fizice care au primit o notificare de la Dropbox, ar trebui sa fie, de asemenea, in alerta la rubrica spam sau phishing din e-mail”, a spus Dropbox.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *