Salut! Bine ati venit la tutorialevideo.info. Eu sunt Vlad si in acest tutorial o sa vedem de ce avem nevoie pentru a monta o mufa RJ-45. Dupa cum bine stiti, este util sa stim sa ne mufam singuri cablurile pentru a nu mai plati pe cineva sa faca acest lucru. Deasupra tutorialului video de mai jos o sa las niste linkuri de unde puteti cumpara clestele pe care l-am prezentat in tutorial.

De obicei furnizorii de internet care se respecta, pentru mufarea cablurilor folosesc ordinea standard al culorilor pe care il puteti vedea in imaginea de mai jos.

mufa rj45

Insa, nu este obligatoriu ca toate cablurile sa fie asa. Ordinea difera, in special depinde la ce folosim cablul. In general cablurile pe care le primim in momentul instalarii internetului trebuie sa aiba la ambele capete aceiasi ordine.

Pachetul pe care eu il am, l-am cumparat de la un magazin local si acesta cuprinde un cleste de sertizar mufe cu 8 pini(mufa RJ-45 prezentata in tutorialul de mai jos), 6 pini sau 4 pini(de obicei se foloseste pentru telefoane fixe). Alaturi de acest cleste am mai primit si o unealta de calitate foarte proasta care ne ajuta sa dezizolam cablul inainte de a pune mufa RJ-45 pe cablu. Puteti sa mai cumparati si acel capac negru pe ca l-am aratat in tutorialul video de mai jos, dar parerea mea este ca este inutil daca nu ai unelte speciale pentru a le monta in interiorul mufei. Astfel de cabluri, cu protectie prinsa in interiorul mufei se pot cumpara de la magazin deja mufate sau daca am cumparat un router wireless de calitate superioara(in special TP-LINK) o sa primim in pachet un astfel de cablu.

Intr-un tutorial viitor o sa vedem procesul in sine pentru a monta mufa. Daca aveti sugestii de tutoriale va rog sa lasati un comentariu mai jos.

Cleste de sertizat

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

One Comment

Leave a Reply