Fiind scris în Java, programul poate fi folosit deopotrivă sub Windows, Mac şi Linux. Merge cu peste o sută de situri (să mai dau câteva exemple: Uploading, Megaupload, Hotfile…) şi are un sistem propriu de citire a imaginilor captcha de verificare umană. Dar ceea ce îmi place mie mult (faţă de USD) este că poate descărca în paralel de pe situri diferite. Am constatat că nu de puţine ori arhive mari (împărţite în mai multe pachete) sunt puse pe mai multe servere şi se subliniază “pachetele sunt interschimbabile”. Aceasta înseamnă că cu JDownloader poţi descărca mult mai rapid, luând prima parte de pe un sit, a doua de pe alt sit…

Descarcă chiar şi de pe situri video (YouTube, Vimeo ş.a.), dar eu l-am folosit strict pentru situri a la RapidShare. Linkurile se vor strânge în tabul Linkgrabber de unde apoi va trebui să le selectaţi pe cele dorite şi să daţi Continue, după care ele vor ajunge în primul tab, numit Download. După cum spuneam, cu puţină răbdare veţi prinde cum merge.

Sunt tot felul de facilităţi interesante ce pot fi subliniate: merge cu conturi premium; are mai multe interfeţe (a doua captură vedeţi că foloseşte o altă interfaţă); permite asocierea de parole la descărcări (de câte ori mi s-a întâmplat să descarc o arhivă, ea să fi avut indicată la descărcare parola, dar nu am notat-o şi apoi am uitat unde am găsit linkul… deci descărcare inutilă!). Dacă e să vedem şi părţile mai puţin plăcute aş nota că nu întotdeauna reuşeşte în îndeplinirea sarcinilor (uneori tot manual descarci, căci programul eşuează), dar şi că uneori se blochează always-on-top şi până nu îl închizi şi redeschizi nu poţi scăpa de el de pe ecran decât prin minimizare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *