Unul dintre cele mai populare programe de convertit fișiere video este  HandBrake. Popularitatea s-a câștigată pe drept si se datorează posibilităților pe care le oferă programul, atât utilizatorului avansat, cât și celui începător. Astfel, HandBrake poate converti diverse formate video în MP4 sau MKV. De asemenea, aceleași formate de ieșire sunt utilizate și pentru convertirea DVD/Blu-ray-urilor ce nu sunt protejate printr-o copiere.

Interfața programului este destul de simplă, concepută pentru eficiență, conținand tot necesarul executării conversiei video. Formatele presetate pentru diverse dispozitive portabile, cât si cele normale sunt de mare ajutor utilizatorului mai puțin experimentat. În plus, se pot adăuga profiluri personalizate cu rezoluția maximă sau cea originală, pentru formatul ales. Fiecare profil presetat are codecurile video/audio și framerate-ul optim pentru rezoluția respectivă, cu posibilitatea modificării lor de către cunoscători.
Primul pas este sa încărcam conținutului video,acesta facandu-se prin tab-ului ”Source”, urmat de alegerea destinației de salvare. În continuare, după stabilirea formatului de ieșire, a codecurilor, framerate-ului, etc, opțional, putem aplica mai multe filtrele video: Deinterlacing, Decomb, Detelecine, Deblock și Grayscale unde dispunem de o subtitrare, aceasta se poate integra în conținutul video. HandBreake suportă subtitrări în format SSA, SRT, VobSub și Closed Captions CEA-608. Această caracteristică face din HandBreake un instrument ideal pentru conversia filmelor, ripuirea DVD/BluRay-urilor, inclusiv integrarea subtitrării în film. Legat de subtitrare, dacă doriți, aceasta se poate înlătura din conținutul filmului, adăugând alta, în limba dorită. Opțiunile avansate ale programului oferă posibilitatea selectării metodei de codificare, cadre de referință, modul psychovisual, analysis, etc. O altă caracteristică utilă o reprezintă conversia mai multor fișiere video, adăugate la rând ,aceasta se poate face apasand pe optiunea ”Add To Queue”.

Programul folosește o cantitate moderată de resurse de sistem, însă timpul de procesare este mai lung în funcție de mărimea conținutului video, de opțiunile alese, însă programul nu va face rabat de la păstrarea calității imaginilor și a sunetului. Pentru cei mai puțin experimentați există un ghid de utilizare disponibil online, pe pagina dezvoltatorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *