Se stia ca noul sistem de operare mobil va fi disponibil in toamna, insa acum avem mai multe motive sa credem ca data de 10 septembrie va fi ziua cea mare pentru Apple.

iOS 7 este un viitor sistem de operare mobil proiectat de Apple Inc.  pentru a fi succesorul iOS 6. A fost anunțat la Conferința Dezvoltatorilor pe data de 10 iunie 2013 și va fi lansat în trimestrul 3 – 4, 2013. Acesta include o interfață refăcută și o serie de îmbunătățiri la funcționalitatea sistemului de operare. Designul noilor elemente din iOS 7, a fost condusă de Jonathan ”Jony” Ive, Vice Președintele Senior al Designului Industrial la Apple, într-o perioadă de numai 8 luni.

Niste mici detalii:

Control Center
Similar Centrului de Notificări, Control Center este valabil prin derularea ecranului din partea de jos a ecranului și oferă acces la unele setări precum Modul Avion și luminozitate, controale media, AirPlay și AirDrop și scurtături pentru numeroase aplicații inclusiv o lanternă inclusă, compas, calculator și cameră.
Multitasking
iOS 7 a dezvoltat multitaskingul limitat introdus in iOS 4 și oferă multitasking complet pentru toate aplicațiile. Interfața multitasking oferă de asemenea actualizări în fundal a aplicațiilor și în același timp notificațiile sunt trimise telefonului și previzualizări ale toate aplicațiilor care rulează.
Safari
Safari în iOS 7 integrează câmpul smart search folosit prima oară în Safari 6 pentru OS X și implementarea Keychain prezent în iCloudul din Mavericks. Alte schimbări sunt taburi infinite, control parental și îmbunătățiri pentru Twitter sharing și lista de citire.
AirDrop

iOS 7 integrează proprietatea de partajare prin WiFi a celor de la Apple, Air Drop, pentru iPhone 5, iPad generația a 4-a, iPad Mini și iPod Touch generația a 5-a.

Camera
Noua interfață a camerei permite derularea printre cele patru moduri – video, photo, square photo și panoramic photo – și oferă previzualizare foto live.
Fotografii
Fotografiile din iOS 7 folosesc data EXIF în fiecare fotografie pentru a sorta fotografiile după dată și locație, după an și suportă de asemenea partajarea video prin iCloud Photo Stream.
Siri
Siri a fost refăcut pentru a se potrivi sistemului, au fost adăugate noi voci de bărbat și femeie, există un control mai mare asupra setărilor și există integrare cu Twitter, Wikipedia, Bing și Fotografii.
iOS în Mașină
”iOS in the Car”, va fi scos pe piață în 2014, va folosi integrare Siri în anumite mașini pentru a oferi control asupra navigației prin satelit, telefonului, muzicii și iMessage prin ecranul mașinii fără a fi nevoie de privirea sau atingerea șoferului.
App Store
App Store oferă mai multe opțiuni de căutare după vârstă și locație și de asemenea adaugă actualizarea automată a aplicațiilor.
Muzică și iTunes Radio
Pe lângă designul schimbat, aplicația Music integrează noul serviciu Apple, iTunes Radio, care va fi inițial lansat in Statele Unite la sfârșitul anului 2013. Aceasta va fi urmată de lansări în Regatul Unit și Europa.
Dezvoltator Apple Inc.
Familie SO iOS
Dată lansare inițială 10 iunie 2013
Ultima versiune stabilă 7.0 din 10 iunie 2013
Limbă/i disponibilă/e Multiple
Disponibil în romana: Da
Platforme suportate iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 5, iPod Touch (generația a 5-a)
Tip de nucleu Hybrid (XNU)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *