JavaScript – 1 – Introducere in JavaScript

0

Salut, numele meu e Stefan si sunt un nou colaborator al celor de la tutorialevideo.info, iar acesta e primul episod al seriei JavaScript.

JavaScript este un limbaj de scriptare, un limbaj interpretat de catre browser in momentul in care o pagina web este accesata si care permite programatorilor web sa ofere vizitatorilor o experienta interactiva. Ce vreau sa spun prin experienta interactiva? Sa zicem ca aveti un formular de login si vreti sa atentionati utilizatorii cand nu completeaza un anumit camp – JavaScript intra in actiune. Puteti crea mini-animatii, cu ceva mai multa munca, puteti construi chiar mini-jocuri in browser.
So, as you can see: the possibilities are endless!

WARNING: Am sa presupun ca, din moment ce urmariti un tutorial de JavaScript, aveti deja niste cunostinte de HTML & CSS. Daca nu, va sfatuiesc sa invatati cele mentionate anterior si sa va intoarceti mai tarziu pentru JavaScript.

Astept cu nerabdare eventualele voastre comment-uri legate de felul in care explic notiunile, lucruri pe care ati vrea sa le explic mai in amanunt,  request-uri de tutoriale, sfaturi and so on.
Vizionare placuta!

Leave A Reply

Your email address will not be published.