Salut, numele meu e Stefan si sunt un nou colaborator al celor de la tutorialevideo.info, iar acesta e primul episod al seriei JavaScript.

JavaScript este un limbaj de scriptare, un limbaj interpretat de catre browser in momentul in care o pagina web este accesata si care permite programatorilor web sa ofere vizitatorilor o experienta interactiva. Ce vreau sa spun prin experienta interactiva? Sa zicem ca aveti un formular de login si vreti sa atentionati utilizatorii cand nu completeaza un anumit camp – JavaScript intra in actiune. Puteti crea mini-animatii, cu ceva mai multa munca, puteti construi chiar mini-jocuri in browser.
So, as you can see: the possibilities are endless!

WARNING: Am sa presupun ca, din moment ce urmariti un tutorial de JavaScript, aveti deja niste cunostinte de HTML & CSS. Daca nu, va sfatuiesc sa invatati cele mentionate anterior si sa va intoarceti mai tarziu pentru JavaScript.

Astept cu nerabdare eventualele voastre comment-uri legate de felul in care explic notiunile, lucruri pe care ati vrea sa le explic mai in amanunt,  request-uri de tutoriale, sfaturi and so on.
Vizionare placuta!

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

One Comment

 • Cosmin says:

  Buna ziua. Am vizualizat 6 tutoriale în Javascript. Foarte bine stucurate în primul rând şi de asemenea foarte bine explicate pentru mine ca începător în domeniu. Pe partea de algoritmică sunt o serie de exerciţii tip…standardizate deja din câte înţeleg eu. Încerc să învăţ de unul singur ceva HTML, stilizări cu CSS, dar la Javascript am găsit nişte exerciţii….a căror rezolvare nu am găsit-o pe net sau nu am ştiut eu unde să caut (din păcate pentru mine informaţiile sunt majoritar în engleză). Mă poate ajuta cineva cu rezolvarea vreunuia din următoarele exerciţii…cu multe mulţumiri pentru tutoriale(nu stiu dacă cel care explică este profesor …dar depăşeşte cu mult profii de info din şcoală care ne desenau nişte scheme logice pe tablă (fără să avem măcar acces la un calculator) iar noi nu înţelegeam nimic gândindu-ne la nemurirea sufletului….)
  Create the pseudocode and the workflows for the next problems:
  1. Compute the sum of odd numbers from 1 to n.
  2. Send to output all numbers from 1 to n (read n from input) dividing with 3 or 5.
  3. Find the minimum number in an array.
  4. Given an array of strings, output the total number (count) of characters in the list. Example: a = [“ana”, “are”, “mere”] => count = 10; for a = [] (empty array, with no elements), count = 0.

  5 Given a list of elements, output the number of elements.
  6 Given a mathematical expression as a string, evaluate the expression and output the result.

Leave a Reply