In tutorialul de azi, vorbim despre lucrurile la care trebuie sa fim atenti atunci cand cumparam un telefon de pe diferite site-uri de anunturi publicitare. In video de mai sus am dat niste exemple cu care m-am intalnit eu, si ca sa previn astfel de „tepe” cand ne cumparam un telefon ar fii bine sa stim cateva lucruri. Exista mai multe medote prin care putem verifica daca un device este ok, daca este original si daca are probleme ascunse.

1. Putem sa ii verificam imei-ul pe ACEST site. (click pe cuvantul acest scris cu majuscule). Pentru a afla seria imei, putem sa deconectam baterie sau sa scriem in aplicatia de telefonie *#06#. Daca acesta nu corespunde cu cel scris sub baterie, inseamna ca ceva nu este in regula.

2. Rulam Antutu. Cand ne intalnim cu respectivul sa ne luam device-ul, si instalam antutu din play store. Daca acesta se restarteaza sau se inchide in timpul testului, asta semnaleaza o problema hardware. Daca la sfarsit, in lista cu deviceuri nu este numele real al telefon-ului inseamna ca acel telefon este o replica.

3. Aspectul telefonului este si el important. Daca vreti sa cumparati un telefon crapat sau lovit, trebuie sa il verificat mai bine deoarece acesta poate sa fie lovit si la placa de baza, sa aiba un scurt circuit si sa nu mearga telefonul.

4. Daca butonul home nu este la distanta egala fata de display si rama de jos a telefonului si se misca foarte usor, este foarte posibil ca telefonul sa fie replica, sau sa aiba probleme hardware, deci recomandat ar fi sa nu il cumparati,

5. Daca cumparati un telefon marca Apple, ar fi bine sa va duceti cu deviceul la un service specializat si autorizat sa ii desfaca respectivul capacul de spate, sa puteti vedea cum arata in interior, daca bateria este umflata, daca ii lipseste ceva si cat de uzat este.

6.Daca telefon ul pe care il cumparati este de la intrati in aplicatia de telefon si tastati *#0*# . Acesta este un cod cu care puteti verifica ecranul, camera, senzorii si alte lucruri care in mod normal ar trebui sa functioneze fara probleme.

Daca vanzatorul nu este de acord sa faceti acest lucru, inseamna ca telefonul are ceva defect si incearca sa ascunda acel lucru. In cazul in care vanzatorul este din alta localitate si telefon ul va este trimis prin curier, cereti sa puna cu verificare colet. Daca acesta este de acord, in momentul in care ajunge curierul la voi, aceti 5 minute sa verificati telefonul si sa il refuzati.

Un alt lucru bine de stiut este ca unele garantii nu sunt transmisibile. Asta inseamna ca nu este valabila decat daca telefon ul este trimis de persoana care l-a achizitionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *