LG a lansat un nou monitor cu un aspect de 21:9 care beneficiază de o rezoluție superioară celorlalte modele – LG 34UM95.

 

Fiind vorba de un monitor cu aspect 21:9, nu vorbim de o rezoluție 4K ci QHD, mai exact 3440×1440 pixeli. Monitorul dispune, după cum sugerează și numele, LG 34UM95, de o diagonală de 34 inci și se adresează segmentului profesioniștilor, fiind foarte util atât pentru editare foto cât și pentru editare video sau alte activități de producție. Panoul este unul de tip IPS și dispune de o luminozitate de 320 cd/metru pătrat și un contrast nativ de 1000:1.

Apartenența lui la segmentul de business și producție foto/video este justificată și de faptul că valoarea contrastului prezentată în mod oficial este cea reală, și nu o valoare dinamică exagerată, și de conectica Thunderbolt 2 a acestuia. Este chiar primul display ce folosește acest tip de conectivitate, dar deține și două porturi HDMI pentru conectarea unor sisteme ce nu dispun de așa ceva.

Am putea spune că LG 34UM95 este doar pentru computerele Apple, însă există numeroase plăci de bază care dețin conectivitate Thunderbolt 2, ce ar putea fi folosită pentru afișarea imaginii pe acest monitor, chiar dacă are un design apropiat de sistemele All In One de la Apple. Gamut-ul este de 99% sRGB, un alt atu al panourilor IPS, și de altfel o cerință atunci când lucrezi cu fotografii sau imagini video.

Momentan, nu se cunosc detalii despre prețul oficial LG 34UM95 la noi în țară, chiar dacă Amazon îl are listat pentru Statele Unite la suma de 1500 dolari. Puțin cam mult, având în vedere că există multe monitoare 4K sub 1000 de dolari deja.

LG 34UM95

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *