Monitorizarea performanțelor și a stării de sănătate a hard disk-ului sau SSD-ului

Când achiziționăm un Hard Disk sau un SSD producătorul ne asigură o perioadă de funcționare destul de îndelungată alături de garanția respectivă. Dar, nu de puține ori un hard disk poate ceda brusc, sau ca sa fie mai popular acesta poate sa „crape”, ducând la pierderea totală a datelor. Dacă ne-am luat din timp măsurile necesare prin crearea de backup-uri, stocare/sincronizare în cloud sau diverse configurații mai avansate de tip RAID, atunci suntem la adăpost în privința acestor date. O altă metodă mult mai simplă este monitorizarea stării de sănătate a HDD/SSD-ului cu HDDExpert, un program gratuit și simplu de utilizat.

Interfața grafica este foarte simplă, oferind informațiile necesare chiar și celor cu mai puține cunoștințe în materie de unități de stocare. În partea stânga-sus sunt afișate Hard Disk-urile instalate, în cazul in care avem mai multe. De asemenea, sunt afișate temperaturile, numărul de cicluri și numărul de ore de funcționare de la instalare.

In caseta ”Message,acesta va  oferi câteva recomandări în legătură cu unele măsuri ce ar trebui luate, referitor la stare sănătății respectivului HDD sau SSD. În partea inferioară sunt afișate valorile normale și pragurile maxime ale fiecărui ID, alături de valoarea existentă și descrierea succintă a sa. Cele două butoane, ”Fans+Spare, ne va direcționa către site-ul Amazon pentru achiziționarea unui HDD nou, iar butonul ”Backup” dezvoltat de catre Paragon, pentru achiziționarea propriului program de backup/Restore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *