Acest tutorial a fost creat pentru webmasterii începători în domeniul optimizării pentru motoarele de căutare, şi care doresc să îmbunătăţească interacţiunea site-ului atât cu utilizatorii, cât şi cu motoarele de căutare. Deşi acest ghid nu vă va dezvălui niciun secret prin care site-ul dvs. să se claseze în mod automat primul pentru interogările de pe Google, respectarea celor mai bune practici prezentate mai jos va simplifica atât accesarea cu crawlere, cât şi indexarea conţinutului dvs. de motoarele de căutare.
Optimizarea pentru motoarele de căutare implică adesea mici modificări ale unor părţi ale site-ului dvs. Web. Privite individual, aceste modificări pot părea îmbunătăţiri treptate, însă la combinarea cu optimizările, acestea pot avea un impact semnificativ asupra experienţei de utilizare a site-ului dvs. şi asupra performanţei în rezultatele de căutare organice. Probabil că multe din subiectele cuprinse în acest ghid vă sunt cunoscute, fiind vorba despre elemente esenţiale pentru toate paginile Web, însă este posibil să nu profitaţi la maxim de potenţialul acestora.

Deşi titlul acestui ghid conţine cuvintele “motor de căutare”, dorim să precizăm că deciziile luate de dvs. privind optimizarea trebuie să se bazeze în primul rând pe ceea ce este mai bine pentru vizitatorii site-ului dvs. Aceştia sunt consumatorii principali ai conţinutului dvs. şi utilizează motoarele de căutare pentru a-l găsi. Un accent prea puternic pus pe anumite îmbunătăţiri pentru o clasare mai bună în rezultatele căutării organice ale motoarelor de căutare poate să nu ducă la rezultatele dorite. Optimizarea pentru motoarele de căutare implică eforturi pentru îmbunătăţirea site-ului în ceea ce priveşte vizibilitatea în motoarele de căutare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *