Toate procesele ce ruleaza in sistemul de operare Windows cât și cele rulate de unele programe instalate, au nevoie de o anumită cantitate de memorie RAM pentru funcționare. Cu cât sunt mai multe, cu atât cantitatea de memorie RAM valabilă va scădea. Chiar dacă închidem un program, urmele acestuia se vor păstra pentru o accesare ulterioară, rapidă.

De aceea cu ajutorul lui Memory Improve Master Free Edition, un program gratuit care recuperează automat sau la comandă acea cantitate de memorie RAM nefolosită. Programul poate optimiza, de asemenea, alte proprietăți de sistem, cu scopul de a atinge obiectivul propus. Interfața sa este simplă, tabulară, accesibilă oricărei categorii de utilizatori. Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica,procesul de optimizare a memoriei RAM se poate realiza în două moduri, închiderea unor procese(”Free(Recomanded)”), sau prin comprimarea memoriei ocupate(”Compress”). Al doilea mod este recomandat în cazul rulării unor procese mari consumatoare de memorie, totuși nefiind indicat a fi folosit prea des. Tab-ul ”Memory Optimization oferă opțiunile manuale și automatizarea acestora. Cei cu cunoștințe avansate pot ajusta valorile predefinite din cursoarele respective.

De asemenea, se pot crea liste cu reguli prestabilite pentru unele aplicații specifice. Pe cei mai puțin experimentați este recomandat să apeleze la butonul ”Recommend, ce va ajusta automat valorile Pentru a îmbunătăți și mai mult performanța sistemului putem ajusta efectele vizuale și elimina din memorie fișierele DLL neutilizate din System Tuneup, iar în Process Management avem posibilitatea de a opta pentru închiderea a diverse procese pentru a elibera memoria RAM. Opțiunile programului permit printre altele, stabilirea unei combinații rapide de tastatură pentru eliberarea memoriei RAM la comandă. De asemenea, există un asistent (wizard) ce vă poate ghida în stabilirea parametrilor optimi de funcționare a programului.

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply