Salutari si bun venit, astazi va voi arata cum sa descarcati, setati, folositi un server de minecraft si cum sa faceti un port forwording pentru acest server.

Primul pas este sa descarcati serverul de la linkul https://minecraft.net/en/download/server . Dupa ce l-ai descarcat il pornesti odata prin dublu clic, accepti eula, si il deschizi dinnou.

In acest moment serverul este functional insa nu are nici o setare facuta. Deschide server.properties cu notepad si editeaza dupa bunul plac parametrii serverului, mai multe detalii despre fiecare prametru aici: http://minecraft.gamepedia.com/Server.properties .

Dupa acest pas, trebuie sa setam routerul pentru a lasa conexiuni cu exteriorul. Accesam routerul la adresa  192.168.0.1 (in cazul meu, se poate termina ori cu 0.0 | 0.1 | 1.0 | 1.1 sau altceva cel mai bine consulatati manulalul routerului), introducem user si parola iar apoi cautati un tab cu numele ori virtual server ori port forword sau ceva asemanator, dinnou documentatia routerului vine in ajutor.

Dupa asta totul este gata, In josul paginii sunt linkuri la alte articole si informatii despre server. Distractie mare!

 

Comenzile pe care le puteti folosi in cadrul Consolei Serverului: http://minecraft.gamepedia.com/Commands

Serverul si tot ce inseamna el: http://minecraft.gamepedia.com/Server

Un alt tutorial de port forword:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *