
Tenorshare Any Data Recovery este un program de recuperare a datelor șterse ori pierdute de pe Hard Disk-uri, carduri SD sau stick-uri USB, dar care permite și restaurarea partițiilor corupte, redimensionate sau eliminate.
Rulez aplicatia si o sa apara interfata grafica, la pornire, softul ne va afișa un panoul în care vom putea selectat tipul fișierelor pe care dorim să le recuperăm cu ajutorul său. Astfel, dacă dorim recuperarea uni documente Word, Excel, PDF sau orice alt tip de document admis, vom bifa caseta ”Document”,insa acest pas este util din mai multe puncte de vedere. În primul rând simplifică localizarea fișierelor pierdute si ne rezuma căutările doar la tipul fișierelor pe care dorim să le recuperăm, prin urmare procesul va dura mult mai puțin decât altul care va viza toate tipurile de fișiere, inclusiv muzica, filmele, emai-urile sau fotografiile care au poposit la un moment dat prin dispozitivul de stocare supus scanării.
In urmatorul pas softul ne va cere să selectăm locația sau dispozitivul în care ne amintim că se aflau fișierele înainte de a fi șterse ori pierdute.
Și de acestă dată este vorba de un pas important, iar asta deoarece putem dirija programul spre o locație delimitată clar, evitând astfel o scanare inutilă a celorlalte locații și/sau dispozitive de stocare prin care respectivele fișiere știm precis că n-au trecut niciodată. După ce selectam locației sau a dispozitivului, apăsăm pe butonul ”Scan” pentru a efectua scanarea menită să identifice fișierele aparținând formatului indicat la primul pas. Durata scanării poate varia,de fapt chiar aceasta variatie se face,iar în funcție de rapiditatea dispozitivului de stocare și a puterii de calcul a calculatorului, și de cantitatea fișierelor de acel tip care au fost eliminate de-a lungul timpului. După terminarea analizei,Any Data Recovery ne va cere să indicăm un alt dispozitiv de stocare ca destinație pentru datele recuperate cu ajutorul său. E foarte important să facem acest lucru pentru a evita pierderea permanentă a datelor, dar și pentru a garanta succesul procesului de recuperare.
Aici vom bifa doar casetele din dreptul fișierelor pe care dorim să le restaurăm, apoi apăsăm butonul ”Recover”. La fel ca majoritatea programelor de recuperare a datelor, Tenorshare Any Data Recovery ne va cere să indicăm un alt dispozitiv de stocare ca destinație pentru datele recuperate cu ajutorul său. E important să facem acest lucru pentru a evita pierderea permanentă a datelor, dar și pentru a garanta succesul procesului de recuperare. După selectarea locației în care vor fi salvate fișierele restaurate, apăsăm butonul ”Save” și așteptăm ca recuperarea acestora să fie dusă la bun sfârșit.
Și durata acestei acțiuni este condiționată de diverși factori, printre care puterea de calcul a computerului, performanțele dispozitivului din care sunt recuperate fișierele, a celui în care sunt salvate în urma recuperării, dar și a dimensiunii și numărului de fișiere recuperate.
În general anumite persoane au testat efectuate pe un sistem destul de bun,iar programul s-a comportat impecabil, iar acestea au fost efectuate într-un PC cu 4 GB de memorie RAM, procesor Intel CoreTM i3-4340, 3.6GHz, Haswell, Hard Disk Western Digital Blue 1TB, 7200rpm, 64MB.