Tutoriale Video Introducerea In c++ Cursul nr. 3

0

Salut prieteni bun gasit un nou tutorial video c++, acesta este cursul c++ cu numarul 3 in care am sa va arat structura unui program in C++.

escriere c++

Fiecare program ce va fi scris de noi in C sau C++ va trebui sa realizeze un anumit lucru. Iata cateva exemple de programe simple, care vor putea fi realizate dupa primele tutoriale de programare: rezolvarea unei probleme de matematica, fizica, chimie, in care noi va trebui sa introducem doar datele si programul ne va da rezultatul final, operatii cu texte, realizarea unei baze de date, etc. Multe programe de acest gen vor fi prezentate pe parcursul fiecarui tutorial. Incercand sa faceti fiecare din aceste programe singur iar acolo unde nu va descurcati sa va uitati peste codul pus la dispozitie, va garanta succesul dumneavoatra ca viitor programator.
Cand se scrie codul unui program, practic se comunica calculatorului pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a ajunge la un anumit rezultat. Aceasta succesiune de pasi poarta numele de algoritm. Algoritmul este descris cu ajutorul instructiunilor si sintaxelor specifice fiecarui limbaj de programare.
Datele ce vor fi comunicate programului in timpul executiei pentru a ajunge la rezultatul final se numesc date de intrare si vor fi introduce de utilizator printr-un dispozitiv de intrare care poate fi tastatura, mouse si chiar un fisier text.
Datele sau rezultatele obtinute de program in timpul executiei sale se numesc date de iesire si vor fi furnizate utilizatorului printr-un dispozitiv de iesire.
Algoritmul, este o notiune primara fara definitie, insa din punct de vedere intuitiv admitem ca un algoritm este o succesiune de operatii realizabile, care au ca scop obtinerea intr-un timp finit a rezultatelor unei probleme, pentru orice set de date de intrare. Caracteristicile unui algoritm:
Generalitatea: un algoritm trebuie sa resolve o intreaga clasa de probleme de acelasi tip.
Finitudinea: un algoritm trebuie sa se termine dupa un numar finit de pasi.
Claritatea: un algoritm trebuie sa fie clar, fara ambiguitati, fiecare pas al algoritmului trebuie sa determine in mod unic pasul urmator.

Analiza complexitatii unui algoritm:
Eficienta unui algoritm se evalueaza din doua puncte de vedere:
1. Din punctul de vedere al spatiului de memorie necesar pentru memorarea valorilor care intervin in algoritm.
2. Din punctul de vedere al timpului de executie. Timpul de executie al unui program depinde de numarul de operatii elementare efectuate de algoritm (consideram ca operatie elementara una din operatiile: citire, scriere, atribuire, comparatie, operatie aritmetica).

Leave A Reply

Your email address will not be published.