Salutare, numele meu este Sebastian, iar acesta este primul tutorial de Python.  Acest tutorial face cunoscute proprietatile de baza ale limbajului Python.
Python este un limbaj de programare. Acest limbaj este unul simplu de asimiliat, dar care poate deveni foarte complex atunci cand este nevoie de indeplinirea unor sarcini complicate din viata de zi cu zi a unui programator. In Python veti regasi similitudini si cu alte limbaje de programare deoarece reuseste sa imbine cu succes mai multe paradigme de programare:
– interpretat
– orientat obiect
– interactiv
– procedural
Acest limbaj cu scop general de programare a devenit unul dintre cele mai utilizate limbaje de nivel inalt care reuseste sa imbine calitatile cele mai desavarsite din limbaje precum Pearl, Java si C.
Dupa prezentarea teoretica a limbajului se exemplifica pas cu pas instalarea mediului de dezvoltare Python pentru sistemul de operare Windows. Acesta poate fi instalat cu usurinta si pe alte sisteme de operare precum Linux, Mac OS X, Android sau Symbian, datorita proprietatii de multi-platforma a limbajului, ceea ce permite o portabilitate foarte mare.
In finalul prezentarii se regaseste programul de tip ‘Hello world!’ ce se poate face ruland urmatoarea linie de cod:
print („Salutare oameni buni”)
Urmariti tutorialul video pentru consolidarea cunostintelor.
De asemenea, pentru informatii mai complxe va puteti documenta in plus sau parcurge si alte resurse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *