Salutare, numele meu este Sebastian, iar acesta este al doilea tutorial de Python.  Acest tutorial face cunoscute operatiile matematice de baza ale limbajului Python si inca cateva aspecte necesare pentru viitoarele tutoriale.
In prima etapa este reluat programul de tip ‘hello world’ pentu a se evidentia printr-un exemplu abilitatea limbajului python de a exprima mai multe in mai putine linii de cod. De asemenea este prezentata si posibilitatea rularii de scripturi python in linia de comanda pentru windows. Apoi sunt prezentate operatiunile matematice si simbolurile folosite precum ‘div’ sau ‘/’ pentru impartire, ‘mod’ sau ‘%’ pentru obtinerea restului unei impartiri sau folosirea a doua stelute ( ‘ ** ‘) pentru ridicarea la putere a unui numar.
Pentru utilizatorii simpli se poate folosi caracterul ‘ # ‘ pentru a plasa un comentariu ajutator in codul script-ului, iar folosirea ‘ ; ‘ faciliteaza utilizarea a doua instructiuni pe acelasi rand din script.
Urmatorul script poate fi folosit pentru exersarea celor discutate in tutorial:

# acesta este al doilea tutorial python
print ("operatii matematice");
print ( 3 + 5 ) # adunare
prin ( 7 - 5 ) # scadere
print ( 6 * 4 ) # inmultire
print ( 9 / 2) # impartire cu rest
print ( 11 // 3 ) # impartire, se afiseaza doar partea intreaga
print ( 13 % 4 ) # impartire, se afiseaza doar restul
print ( 4 ** 3 ) # 4 la puterea a 3a
print ("a") ; print ("b") ; # eliminarea caracterului ' ; ' duce la eroare de sintaxa. 

Acest script se momoreaza intr-un fisier cu extensia .py si se va rula in command promt in windows cu numele_ales.py . Editorul de cod din tutorial este TotalEdit free 5,un editor mai profesiona, dar se poate utiliza oricare alt editor preferat sau din sistemul de operare. Editorul poate fi descarcat de la adresa : http://www.codertools.com/Download.aspx

Urmariti tutorialul video pentru consolidarea cunostintelor.
Nu uitati ca pentru informatii mai complxe va puteti documenta in plus sau parcurge si alte resurse.

Comentariul din “Tutoriale video introducerea in Python nr. 2 Hello World”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.