Zilele acestea am fost rugat de cateva persoane sa le creez conturi Google. Dupa cum stiti si voi, la crearea unui nou cont Google ne cere sa introducem numarul de telefon pentru verificarea identitatii. Dupa introducerea numarului primim acel cod format din 6 cifre prin SMS, dupa care introducem codul pentru verificare pentru a putea finaliza crearea contului. Ei bine, in cazul meu cand am creat contul Google pentru prima persoana, am introdus numarul meu personal de telefon pentru verificare, numar care deja este asociat cu contul meu de Google.

Am facut acest lucru deoarece telefonul meu era la indemana si urma sa primesc rapid acel cod pe care sa il introduc pentru verificare. Am reusit sa creez contul, doar ca in momentul in care vroiam sa fac urmatorul cont pe Google, am introdus din nou numarul meu dar de data aceasta nu am mai primit SMS cu codul de verificare. Degeaba am mai incercat, la un moment dat am primit si mesaj dupa tastarea repetata a numarului, cum ca numarul respectiv nu poate fi folosit pentru verificare.

Asadar, de acum incolo trebuie sa aveti grija cand creati conturi Google ce numar de telefon folositi. Cei care aveti cont, cel mai probabil aveti asociat numarul vostru de telefon cu contul personal, dar daca doriti mai tarziu sa faceti si alte conturi ca si mine, cel mai probabil ca o sa va loviti de aceeasi problema. Singura solutie ar fi sa introduceti numere de telefon ale unor cunoscuti, doar ca va trebui sa cereti de la acestia codul de verificare primit de ei prin SMS, pentru a va putea creea noul cont Google.

Dupa parerea mea, Google incearca astfel ca pe viitor sa opreasca crearea repetata si abuziva de noi conturi, care devin abandonate dupa un timp de stapanul lor. Astept si comentariile voastre, sunt curios daca si voi ati observat aceasta chestie.

In video-ul de mai jos am aratat exact unde intervine aceasta “problema”.

2 Comments

  • Cristina Lazar says:

    Buna ziua!
    Am creat si eu un cont business, am cerut codul pe mail, dar a trecut o saptamana si nu am primit niciun raspuns. Pe pagina lor spun ca ar veni in 4 zile. Aveti idee daca trebuie sa mai astept sau este deja o problema?
    Multumesc anticipat pentru raspuns!

Leave a Reply