In legătură cu mentenanța și optimizarea calculatorulu in mod sigur, fiecare are programul său preferat, însă trebuie sa încercam și altceva, poate ne vom schimbam preferințele.

De aceea trebuie sa incercam IObit Toolbox, un program portabil, gratuit, cu nume predestinat, avand  un pachet de 26 de aplicații , toate reprezentând instrumente de curățare și optimizare a calculatorului.

Interfața grafica a softului este destul de elegantă de altfel, este împărțită în cinci categorii: Clean, Optimize, Repair, Security și Control. Așa cum se poate observa, prima categorie se ocupă cu ștergerea intrărilor invalide, redundante din registrul Windows, istoricul navigării pe Internet, cu analiza spațiului pe disc, plus alte două utilitare un dezinstalator propriu și un shredder/tocător de fișiere. Acesta este dotat cu mai mulți algoritmi de distrugere, algoritm de tip DoD american 22-M Standard și Gutmann, datele astfel șterse fiind irecuperabile.

In tab-ul “Optimizării” găsim cele mai importante module care printr-o funcționalitate defectuoasă pot afecta în mod dramatic performanțele calculatorului. Fiecare modul în parte este conceput pentru optimizarea unei anumite caracteristici, inclusiv un program de defragmentare a hard dsik-ului, necesar mai ales în cazul unei activități intense la calculator.

Celelalte categorii, Repair, Security și Control oferă posibilitatea de a repara diferite puncte critice ale sistemului de operare, ale părții software, verificarea discului, precum și posibilitatea recuperării fișierelor eliminate după golirea coșului de gunoi, Recycle Bin.

Toate aceste caracteristici fac din IObit Toolbox o veritabilă trusă de scule ce nu ar trebui să lipsească din calculator sau de pe stick-ul USB. Cu toate că majoritatea uneltelor sunt destul de avansate, fiecare modul are asistentul propriu care ghidează utilizatorul în executarea sarcinii respectve, făcându-l astfel accesibil și celor fără experiență.

În cazul în care doriți o experiență completă, dar și mai complexă, programul vă recomandă suit Advanced SystemCare Free, care poate automatiza întregul proces de mentenanță și optimizare a sistemului de operare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *