Activarea/dezactivarea optiuniilor de hibernare,repaus si lock in sistemul de operare Windows 10

Inainte de toate,in trecut v-am aratat un tutorial despre cum putem prelungi durata de viata a HDD-ului+SSD-ului,insa un truc pentru sanatatea SSD mai este si dezactivarea optiunilor de repaus.Insa in zilele de astazi,foarte multa lume apeleaza la aceasta functie,deoarece iti poti relua activitatea in momentul in care nu ai finalizat-o peste noapte,din diverse motive,precum oboseala,sau orice alt tip de probleme personale.In sistemul de operare Windows Vista si 7,optiunea trebuia activata din CMD,insa cu Windows 8.1 si 10,acest lucru se poate face foarte usor,prin intrarea in Control Panel+Power Options+ Select a action buton for power option,dupa ce am intrat aici apasam pe primul buton de deasupra titlului unde scrie “Settings for power button”,iar aici activam fie hibernarea,repausul sau lock-ul(lock-ul nu ne salveaza munca in cazul in care curentul se opreste,dar daca plecam de la PC/Laptop,ne ajuta sa protejam continutul de persoane straine).

Insa care este diferenta dintre repaus si hibernare? Pai:

Repausul — o stare de economisire a energiei care permite computerului să revină rapid la starea de operare cu alimentare completă (în mod obișnuit, în câteva secunde), atunci când doriți să reîncepeți lucrul. Punerea computerului în starea de repaus este la fel ca punerea DVD playerului în pauză – computerul se oprește imediat din procesele curente și este gata să repornească când doriți reînceperea lucrului.

Hibernarea — o stare de economisire de energie proiectată îndeosebi pentru laptopuri. În timp ce starea de repaus reține în memorie lucrul și setările dvs. și consumă o cantitate mică de energie, hibernarea amplasează documentele și programele deschise pe hard disk, apoi închide computerul. Dintre toate stările de economisire a energiei utilizate de Windows, hibernarea utilizează cele mai puține resurse de energie. Hibernarea ar trebui utilizată pe un laptop atunci când știți că nu veți utiliza laptopul pentru o perioadă îndelungată și că nu veți avea posibilitatea să încărcați bateria în acel interval de timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *