Salut. Bine te-am regasit la un nou tutorial video. In cadrul acestui tutorial am sa va vorbesc despre Paypal si despre o noua modalitate de frauda informatica care circula pe internet.

Am obiceiul de a-mi verifica de cel putin cinci ori pe zi adresele de email. In urma cu cateva zile, am primit un mail ciudat de la Paypal. Defapt, nu era de la Paypal. Arata exact ca un mail trimis de catre cei de la Paypal, dar defapt e o frauda informatica. Acesta este trimis de pe o adresa de email cu totul alta decat cea oficiala paypal, urmat de avertismentul care spune ca s-a detectat o accesare nereusita a contului nostru paypal dintr-o locatie necunoscuta si ar fi bine sa ne protejam contul. Cum asta? Prin apasarea butonului „Verify Now” care ne duce catre o pagina fantoma nesecurizata paypal, unde suntem pusi sa introducem datele de logare. Daca facem acest lucru, in minutele urmatoare, contul nostru paypal va fi golit de bani.

Trebuie sa fiti foarte atenti de unde primiti aceste mail-uri si catre ce adrese web duc. Site-urile precum PayPal detin conexiune securizata, adica „https” in adresa web. Site-ul fantoma al celor de la PayPal era cu „http”.

Mai multe detalii in ceea ce priveste acest tip de frauda informatica o sa gasiti in cadrul tutorialului video. Aveti mare grija sa nu ramaneti fara bani dand curs unor mail-uri de genul. Va invit sa urmariti tutorialul video si sa va anuntati prietenii care folosesc PayPal de aparitia acestui tip de frauda, pentru a se evita neplacerile de a ramane fara bani.

 

Va doresc Vizionare Placuta!

2 thoughts on “Atentie la frauda Paypal”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *