Bulk Rename Utility,un program de redenumit in lot ce poate face multe chestii interesante

Salut si bine te-am regasit la un nou tutorial,in acest tutorial v-am prezentat un program cu care pot fi redenumite mai multe fișiere deodată și/sau schimba extensii în lot, elimina cuvinte din nume, etc. Foarte multe persoane au efectuat gresit redenumirea pentru anumite screenshoot-uri facute intr-un sistem GNU/Linux.Redenumirea chiar daca a fost facuta gresita,intr-un final s-a efectuat dar pe durata procesului au fost pierdute extensiile fișierelor redenumite. Redenumirea simultana a mai multor fisiere poate fi efectuată în Windows fie cu ajutorul unuiprogram de redenumire in lot , fie selectând toate fișierele, apăsând tasta F2, introducând noul nume și apăsând tasta Enter. Totuși, dacă se dorește ceva mai mult decât o redenumire, sfatul meu este să apelați la un program precum Bulk Rename Utility.

Dupa ce instalam aplicatia o deschid si o sa apara interfata grafica,ca sa o utilizam de exemplu, pentru corectarea sau atribuirea unei extensii mai multor fișiere în același timp folosind programul gratuit Bulk Rename Utility, va trebui să efectuați urmatorul algoritm:

  1. Selectați în panoul din partea stângă superioară folderul în care se află fișierele a căror extensie doriți să o corectați, ori cărora doriți să le atribuiți una.
  2. Selectați în panoul din dreapta fișierele cărora doriți să le corectați sau atribuiți extensia.
  3. Deselectați celelalte fișiere sau foldere.
  4. Selectați la Extension opțiunea „Fixed” și introduceți în caseta alăturată acesteia extensia dorită precedată de punct (ex: .png).
  5. Apăsați butonul „Rename” și confirmați operația în fereastra de dialog ce se va deschide, dând click pe butonul „OK”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *