In acest tutorial video o sa va prezint cateva setari care sunt recomandate dupa ce instalam sistemul de operare fie el 7, 8 sau 10. Vom utiliza si doua programe responsabile cu mentinerea “curateniei” in calculator, pe care le putem rula periodic in acest sens. In primul rand, pentru cei care folositi Windows 10 si ati facut upgrade la acesta de la Windows 7 sau 8, cel mai probabil ca in partitia C, pe langa folderul Windows mai aveti un folder Windows.old . Acest folder contine vechiul sistem de operare de pe care s-a facut upgrade-ul, si se afla acolo pentru a va permite sa va intoarceti la acesta daca nu va mai convine Windows 10.

In cazul in care stiti sigur ca ramaneti pe Windows 10, puteti sterge acel folder deoarece ocupa un spatiu destul de semnificativ de pe hard (undeva la 20 de GB, dupa caz). Alta setare pe care o puteti face pentru un plus de performanta, mai ales daca aveti un sistem mai slabut este legata de efectele vizuale, de care ne putem lipsi si totusi sa utilizam un Windows 10 care sa se miste mai bine.

In cele din urma, este recomandat sa folosim soft-ul CCleaner pentru eliminarea fisierelor temporare si a junk-ului acumulate pe hard (chiar daca sistemul este proaspat instalat, tot va gasi ceva de curatat) si eliminarea completa din registrii a intrarilor neutilizate. La final vom efectua o defragmentare cu Auslogics Disk Defrag (daca avem HDD, daca avem SSD nu e nevoie) pentru a face putina ordine printre fisierele fragmentate. Aceste operatiuni le fac de fiecare data cand instalez un Windows, si urmarile se fac simte imediat.

In continuare va invit sa vizionati tutorialul video de mai jos pentru mai multe detalii.

Leave a Reply