Soluțiile firewall, deși permit și blocarea accesului la Internet a programelor instalate în calculator, sunt un scut de protecție împotriva atacurilor provenite din exterior și a modificărilor neautorizate ale fișierelor de sistem sau din Windows Registry. Astfel, un firewall bun ne va înștiința atunci când anumite programe vor încerca să se conecteze la internet, vor încerca să modifice anumite valori în Registry sau să altereze structura unui fișier de sistem și ne va cere să autorizăm său să respingem acțiunea. Din păcate, majoritatea programelor firewall gratuite fie oferă o protecție sau opțiuni de configurare sumare, fie sunt bombardate de publicitate și oferte proprii. Deschid aplicatia si o sa apara interfata grafica, chiar dacă aceasta ne poate face să credem contrariul,Privatefirewall este actualizat periodic, dispune de cele mai avansate module de protecție împotriva celor mai importante tipuri de atacuri și este intuitiv deși pune la dispoziția utilizatorului funcții avansate de configurare și monitorizare.

Privatefirewall include trei niveluri de protecție presetate: Home pentru acasă, Office pentru atunci când te conectezi de la birou și Remote pentru situațiile în care te conectezi la Internet de la o rețea publică, fiecare dintre acestea putând fi personalizate în funcție de necesități.

Printre principalele module de protecție ale acestui firewall trebuie neapărat amintite cele care joacă un rol deosebit de important în securitatea globală a sistemului. Iată care sunt acestea:

  • Protecție antivirus, anti-spyware și anti-malware
  • Filtrarea pachetelor IPv6/IPv4
  • Protecție comportamentală contra atacurilor de orice tip provenite din exterior
  • Sistem de filtrare IP/Website
  • Sistem avansat de protecție a proceselor
  • Sistem avansat de protecție a Windows Registry
  • Sistem de detectare a anomaliilor (activități suspecte în general).
  • Sistem de urmărire a porturilor și IP-urilor

Datorită acestor module,Privatefirewall-ul oferă sistemului o protecție proactivă eficientă, dar fără să abuzeze de resursele sistemului, așa cum mulți dintre noi ne-am fi așteptat (>30 MB RAM). Privatefirewall, chiar dacă este disponibil doar în versiune de 32 biți, poate fi rulat și funcționează perfect atât în platforme Windows de 32 cât și de 64 de biți. Instalarea sa este simplă, însă, deși asistentul de instalare nu ne rezervă surprize, pentru a putea activa scuturile, ne va solicita repornirea sistemului imediat după finalizarea procesului de instalare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *