In acest tutorial o sa va arat cum putem interzice accesul la drive-urile pentru dispozitivele amovibile (USB), unitatea optica si floppy. Putem recurge la aceasta metoda daca nu dorim ca alte persoane care au acces la calculatorul nostru sa poata copia anumite date de pe un stick USB, CD/DVD si floppy. Stiu ca nimeni nu mai foloseste floppy, dar metoda pe care o vom pune in aplicare va restrictiona accesul pentru toate aceste dispozitive.

Vom folosi Group Policy Editor, care poate fi deschis de la Start -> Run -> gpedit.msc  . Odata ce se deschide fereastra, vom naviga spre urmatoarea locatie:

User Configuration/ Administrative Templates/ System/ Removable Storage Acces

In partea dreapta vom da dublu click pe All Removable Storage classes: Deny all acces. In fereastra care se deschide va trebui sa bifam pe Enabled, dupa care apasam OK. Dam un restart sistemului de operare, dupa care accesul la unitatea optica si drive-urile USB va fi restrictionat. Daca veti introduce un CD/DVD sau un stick in calculator si veti incerca sa le accesati, nu veti mai putea face acest lucru. Pentru a permite din nou accesul, repetati aceiasi pasi dar bifati pe Not Configured sau pe Disabled. Daca aveti mai multe conturi de utilizatori pe acelasi calculator, metoda descrisa mai sus se va aplica pe toate conturile.

Pentru mai multe detalii, va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos.

Vizionare placuta !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *