Sunt multe programe care la instalare, cu sau fără știrea noastră, ce se auto-adaugă în Startup pentru a rula odată cu calculatorul si  încărcarca sistemul de operare Windows. Da, unele necesită această opțiune, însă altele nu, precum un program de chat, un cilent torrente, etc. Există mai multe programe cu ajutorul cărora putem controla ce programe pornesc odată cu sistemul de operare, insa unul dintre ele fiind Startup Sentinel, un program gratuit și simplu de folosit. Startup Sentinel este disponibil atât în versiune normală ceea ce inseamna ca aceasta se instalează, cât și în versiune portabilă. Dezactivarea programelor care nu sunt necesare sistemului de operare să ruleze odată cu el, bineînțeles, va accelera încărcarea sistemului de operare după secvența de boot și implicit rularea sa în continuare mult mai rapid.

Astfel, în interfața grafica a lui Startup Sentinel avem posibilitatea de a elimina programele nedorite în Startup, sau adăugarea lor în una din cele două liste, Whitelist sau Blacklist.

  • Whitelist (lista albă) permite programelor adăugate să ruleze în continuare în Startup
  • Blacklist (lista neagră) oprește programele adăugate de a rula în mod automat, în Startup

Deci, se poate spune că Startup Sentinel poate ajuta sistemul de operare să ruleze la o viteză sporită, oferind performanțe maxime. Programul poate fi rulat în toate versiunile Windows.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *