Un uninstaller este un program software opus unui installer. În timpul dezinstalării, uninstaller-ul şterge toate componentele unui program care au fost instalate. Majoritatea firmelor de software adaugă la fiecare program al lor un uninstaller care poate dezinstala doar programul respectiv. Aceste mici uninstallere sunt folosite de applet-ul Add/Remove Programs din Control Panel din Windows pentru dezinstalarea aplicaţiilor.

Un utilitar uninstaller este un program care dezinstalează alte programe. Un astfel de uninstaller nu ar trebui să fie specific unui anumit program – ar trebui să poată dezinstala orice program, ceea ce este dificil în practică, având în vedere varietatea de programe care există.
Multe programe de tip uninstaller conţin şi alte componente, care nu sunt legate strict de dezinstalare, şi care fac lucruri cum ar fi : curăţare de registry Windows, ştergerea istoriei aplicaţiilor, etc.

Despre un astfel de utilitar noi dorim sa va prezentam modul de functionare. Este simplu, util si rapid. Fara un astfel de utilitar, este nevoie de interventia unui specialist pentru finaliza problema propusa spre rezolvare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *