Daca detinem online un site/blog si nu dorim,din diverse motive,ca unul sau mai multe articole sa fie indexate in motorul de cautare Google,putem sa facem acest lucru foarte simplu,urmand doar cativa pasi.

Eliminarea unui articol indexat in Google:

Inainte sa actionam,trebuie sa stiim ca,daca dorim sa facem acest lucru poate fi supus doar de catre propietarii site-urilor respective,mai precis,noi ca cititor simplu,nu putem/avem dreptul sa stergem din motorul de cautare un anumit subiect,acest lucru putand sa-l faca doar cel care detine site-ul.Deci,eliminarea se poate face in urmatorul fel,trebuie mai intai sa avem un cont de Gmail si sa tastam la bara de adrese “https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=ro” unde trebuie sa demonstram prin metodele puse de catre cei de la compania Google,ca suntem propietarul site-ului respectiv. După crearea contului și adăugarea site-ului, accesați ramura Index Google” al panoului de configurare al site-ului, apoi dați click pe “Eliminați adrese URL”. Pentru a elimina o adresă URL anume, apăsați butonul “Ascundeți temporar”, introduceți respectiva adresă în caseta ce se va deschide și apăsați “Continuați”. La pasul următor, selectați cea de-a doua opțiune, respectiv „Ascundeti temporar pagina din rezultatele de cautare si eliminati versiunea acesteia din cache”, apoi dați click pe butonul Trimiteți solicitarea:

 

[c5ab_video c5_title=”Cum eliminam articolele indexate in Google” url=”https://www.youtube.com/watch?v=joTzNmllLdw” width=”800″ height=”450″ ]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.