In tutorialul video de astazi o sa vedem cum putem face un backup pentru programele fixate in meniul Start pe Windows 10. Obisnuiesc sa fixez pe meniul Start programele pentru a avea un Desktop mai curat si de fiecare data cand reinstalez Windows-ul fac un print screen la meniul Start pentru a putea refixa mai usor soft-urile.

O metoda pe care o recomand, si care este utila pentru a restabili rapid programele consta in realizarea unui backup strict pentru Start. Dupa ce deschidem Windows PowerShell cu drept de administrator, vom introduce comanda de mai jos:

 Export-StartLayout –path $env:LOCALAPPDATA\LayoutModification.xml 

Aceasta comanda va genera un fisier xml denumit LayoutModification.xml care este backup-ul propriu-zis. Locatia in care se gaseste backup-ul este urmatoarea:

%USERPROFILE%\AppData\Local

Comanda pentru restaurarea programelor fixate pe meniul Start este urmatoarea:

 If((Test-Path $env:LOCALAPPDATA\LayoutModification.xml) -eq $True) { Copy-Item $env:LOCALAPPDATA\LayoutModification.xml $env:LOCALAPPDATA\Microsoft\Windows\Shell\LayoutModification.xml -Force Remove-Item 'HKCU:\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\CloudStore\Store\Cache\DefaultAccount\*$start.tilegrid$windows.data.curatedtilecollection.tilecollection' -Force -Recurse Get-Process Explorer | Stop-Process } 

Pentru mai multe informatii, va invit sa urmariti tutorialul video de mai jos:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *