Cum instalam Dongle AnyCast M2 Plus

0

Bun gasit la un nou tutorial despre AnyCast astazi am sa va arat cum se instaleaza acest wifi dongle la un televizor/lcd/led/ plasma sau monitor in cazul nostru practic puteti lega acest aparat la orice dispozitiv care are o intrare HDMI si permite redarea pe ecran. In cazul meu l-am testam pe un monitor de la samsung pentru ca televizorul pe care il am este foarte mare pentru a a arata atat de bine si compact tot ce se intampla intre telefon si TV.

Instalarea si setarea lui au durat undeva la 5-6 minute dupa care am putut sa ma uit la filme sau la orice alt continut video, AnyCast M2 PLUS este un dispozitiv de la inceputul gamei de wifi display sunt aparate si mai performante care ne permit sa facem mult mai multe.

Functii:
– suporta multe functii Miracast, DLNA, Airplay – reda imaginea pe televizor(cu HDMI) de pe dispozitivele Dumneavoastra: Telefoane/Tablete Android, Apple iOS iPhone/iPad, Windows PC/Note, Mac, PC/Notebook
– suporta video fullHD
– formate video suportate: avi, divx, mkv, ts, dat, vob, mpg, mpeg, mov, mp4, rm, rmvb, wmv, etc.
– formate audio suportate: MP1, MP2, MP3, WMA, OGG, ADPCM-WAV, PCM-WAV, AAC etc .- formate foto suportate: JPEG, BMP,PNG etc.
– formate fisiere suportate: PDF, MS Word, Ms Excel, Ms Powerpoint, etc.

Specificatii Tehnice:

CPU  Single Core ARM Cortex A9 Rockchip RK2928 1.2 GHz
RAM DDR-256MB
HDD nu are
OS Linux 3.0.8
 GPU(placa video) 3D GPU 1 x mali 400 
Software:
EZCast Suporta Windows/MacOS/Android/IOS by EZCast APP
DLNA:DMP poze, video prin DLNA
EZMirror(Miracast) Suporta Functia Miracast
EZ Air (Airplay) Suporta ios airplay
http://192.168.49.1
Telecomanda Prin aplicatiile Android/Windows/IOS/MAC
Wi-Fi Module are un modul wifi incorporat
Wi-Fi 802.11b/g/n  150Mbps 2.4Ghz
Video MPEG-2, H.264,MPEG-4,at 1080P
Audio MP3, WMA, OGG, WAVE,…
Interfata:
output interface HDMI 1.3 type A male
USB HOST USB Host
power Se alimenteaza de pe USB-ul televizorului 5V/500MAUSB

Ce înseamnă Miracast?

Este o tehnologie wireles prin care conținutul de pe telefon, smartphone, tabletă sau laptop poate ajunge pe un ecran de mari dimensiuni – televizor sau monitor – compatibil cu Miracast.

Puteți utiliza această tehnologie pentru a arăta și altora ceea ce faceți pe PC, pe tabletă sau smartphone, sau pentru a prezenta o expunere de imagini, filme, documente sau chiar pentru a juca jocurile preferate pe un ecran mai mare.

Miracast era compatibilă inițial doar cu smartphone-uri și televizoare, dar acum tehnologia wireless a fost extinsă la tablete, computerele, laptopuri și altele.

Ce înseamnă DLNA?

Conectarea dispozitivelor intre ele este o mare problema, uitati-va in spatele computerului vostru si veti prinde imediat ideea, daca wireless-ul s-ar putea aplica la toate ar fi minunat, imaginati-va un computer conectat doar la reteaua electrica si atat, restul vor fi conexiuni wireless, sisteme de sunet wireless (exista partial), monitor wireless, mouse si tastatura wireless (deja exista).
DLNA inseamna Digital Living Network Appliances, aceasta este o organizatie care a pus la punct un set de masuri ce trebuiesc respectate ca dispozitivele multimedia sa poata “vorbi” intre ele prin intermediul retelei comune la care sunt conectate (pe acelasi router), DLNA este mai mult o certificare aplicata dispozitivelor dar si unor softuri. Chiar si sistemul de operare Windows 7 este certificat DLNA, din Windows Media Player este un campion DLNA, (daca se solicita voi face un tutorial cu acesta).
UPnP inseamna Universal Plug And Play si este un set de protocoale ce permit dispozitivelor multimedia sau nu sa colaboreze neingradite, Utorrent sau BitComet sunt exemple de aplicatii UPnP, acestea isi pot crea drum prin hatisul de porturi fara a mai fie nevoie de port forwarding (daca UPnP este suportat si activat in router).
Sa revenim la DLNA, imaginati-va ca dispozitivele certificate DLNA din casa pot “vorbi” intre ele fara conexiune directa (hdmi, scart, vga), folosind doar conexiunea la retea, fie aceasta pe fir sau wireless. Nu avem nevoie de autentificare, pur si trimitem fisierele de la unul la altul incredibil de usor.
Ati vazut cat de dificil este sa urmaresti fotografiile de pe telefon pe televizor sau calculator, ai nevoie de cabluri, de drivere si de timp pentru transferul fisierelor, dar daca nu avem cabluri ?
Dupa cum veti vedea si-n tutorial, daca avem un televizor certificat DLNA si un telefon DLNA sau macar UPnP, putem urmari super confortabil filmele, fotografiile sau putem asculta muzica.
Pentru vizionarea continutului din telefon pe televizor nu trebuie nici macar sa umblam la telefon, pornim un server DLNA din telefon (in cazul Samsung este aplicatia AllShare) si dupa aceea facem totul din telecomanda televizorului, da pentru ca DLNA nu este un simplu protocol de comunicatie, acesta este mult mai complex.
Chiar si dintr-un PC putem prelua fisierele, conditia ar fi ca acele fisiere sa fie in libraria Windows Madia Player-ului sau sa fie pornit un server ca Samsung AllShare.
Cel mai bine este ca utilizatorul nu trebuie sa aiba cunostinte avansate in domeniul retelelor, are nevoie doar de dispozitive certificate DLNA.

Un ajutor ar fi sa descarcati de pe Google play o aplicatie de cititor QR pentru scanarea codului QR, sau deschideti browserul si introduceti acest link:

http://192.168.49.1, apare meniul unde puteti introduce parola routerului la care doriti sa va conectati.

Pentru folosirea functiei DLNA, va recomand sa descarcati aplicatia iMediashare cu care se va simplifica DLNA-ul:

Cumpara acest produs

http://ezcast.ro/index.php?route=product/product&product_id=51

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.