In tutorialul video de astazi o sa va arat ce trebuie sa faceti pentru a va putea extinde raza de acoperire a semnalului wireless. Daca locuiti la o casa mai mare, probabil semnalul wireless emis de router-ul vostru nu mai acopera toate zonele care va intereseaza, ceea ce face mai dificila conectarea la internet. In acest caz, un alt router wireless este solutia perfecta pentru a extinde semnalul WiFi din zona. Daca aveti acasa un router de rezerva (cum am eu, vreo 3) il puteti folosi pe post de Access Point (AP).

In continuare voi face referire la router-ul principal, pe care il avem deja, ca fiind R1, iar router-ul care va fi access point ca fiind AP. La R1 nu trebuie sa modificam nimic, va ramane asa cum este setat. Tot ce trebuie sa facem este sa ne logam pe AP, iar pe acesta o sa dezactivam server-ul DHCP, pentru ca R1 sa fie cel care aloca IP-urile pentru dispozitivele conectate in reteaua noastra. In continuare trebuie sa setam un SSID (nume de retea) pentru AP si sa securizam reteaua WiFi. La final trebuie sa alocam AP-ului un IP de logare diferit de cel al R1, pentru a putea accesa ambele dispozitive (atat R1 cat si AP-ul) din reteaua noastra locala.

In tutorialul video de mai jos gasiti mai multe detalii.

Vizionare placuta!

 

2 Comments

 • D. Alex says:

  Salut.

  Am o intrebare legat de subiect.
  Pot face extinderea semnalui cu un router ca acces point legat cu un cablu la un ONT si sa funcfioneze ambele cu internet wireless fara ca ONT ul sa fie in mod bridge?

  Multumesc

 • Frent alexandru says:

  Salut am si eu o intrebare cum pot sa debochez un tel de retea

Leave a Reply