Desktop-uri virtuale nu mai sunt noi pentru utilizatorii de Linux si Mac OS, de aceea utilizatorii de Windows vor iubi această funcție . Chiar si Microsoft a oferit Virtual Desktop Manger ca o parte a lui Windows XP PowerToys și apoi a lansat un add-on numit ”Sysinternals desktop” care a furnizat aceeași funcționalitate . Dându-și seama popularitatea desktop-urilor și nevoile unui utilizator pentru un spatiu de lucru virtual , Microsoft a integrat în cele din urmă acest serviciu si în Windows 10 .

Acuma multi utilizatori de Windows 10 se intreaba care sunt avantajele unui desktop virtual a lui Windows 10?

Oamenii au simțit nevoia de aceste ferestre virtuale , atunci când diferite persoane au o nevoie pentru a utiliza un desktop diferit . Este o modalitate de a extinde spațiul de lucru al computerului la mai multe ecrane și mai multe ferestre . Acest lucru îi ajută pe oameni să isi separe munca de la domiciliu , de design de la tutoriale , Facebook de la filme , și mai mult . Microsoft ne-a spus despre obiectivele sale pentru noul Virtual Desktop în Windows 10 , dandu-ne cateva informatii:1)Acesta ne ofera mai mult spatiu de lucru pentru a efectua diverse sarcini2)Se poate localiza foarte usor si se poate schimba co a alta fereastra3)Ne re-organizeaza foarte eficient muncaAcuma cum putem crea un desktop virtual?Pai pentru a crea un desktop virtual,putem accesa ”Task View” aflat intre Cortana Search+Microsoft Edge.Apasam pe aceasta optiune si in afra de crearea unui nou spatiu de lucru,mai putem viziona si ceea ce ruleaza in momentul de fata.Imediat dupa ce am apasat pe ”Task View” putem obs in coltul din dreapta jos un ”+”,acest ”+” ne va crea un spatiu virtual,iar desktop-ul nou creat va fi identic cu cel pe care il avem,adica vom avea aceeleasi iconite pe care le avem si pe desktop-ul original,etc.

 

Cum putem adauga o aplicatie ce ruleaza pe un alt desktop virtual?

Pe noul desktop creat, avem posibilitatea să deschidem un întreg set diferit de programe și să-l organizam apoi cum dorim . Este posibil deschidem de la un desktop la altul desktop nou . Pur și simplu faceți clic pe butonul de sarcini ”Task View” , și trag  fereastra cu aplicatia respectiva pe  butonul ”+” . Puteți schimba chiar o singură aplicație deschisă de la un desktop la altul trăgând aplicatia pe un alt desktop in loc sa-l ducem la butonul de ”+”. Pentru a efectua această sarcină într-un mod diferit , faceți clic dreapta pe un windows app și a vedea opțiunile . Cum putem crea scurtaturi pentru a crea un desktop virtual?

  • WIN + CTRL + LEFT/RIGHT=putem muta intre desktop-ul initial si cel din ainte
  • WIN + CTRL + D=cream un nou desktop
  • WIN + CTRL + F4=inchidem desktop-ul virtual
  • WIN + TAB=lansam ”Task View”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *