Browser-ul Mozilla Firefox este unul dintre cele mai populare browsere utilizate in intreaga lume. Acest browser are o bază de utilizatori si o cota in piață mare . Recent Mozilla a renuntat Flash Player in ultima sa  versiune, acesta fiind o modalitate de a reda conținut Flash fara a fi nevoie de plugin-uri ciudate. În afară de aceasta , Mozilla este de a face unele schimbări strategice , de asemenea.Oamenii mai prefera si acest borwser si din alt motiv,deoarece acesta are o varietate de extensii și un consum redus RAM în timp ce rulează .

Pe anumite forumuri s-au raportat 3 metode de a mari viteza la Firefox,prima metoda ar fi setarea unor configuratii propriu zise,acum intru in browser si la bara de adrese voi scrie ” about:configunde la fel ca la Google Chrome cand incerci sa faci vreo modificare,browser-ul ne va afisa un mesaj pop-up cu ”This might void your warranty” aici apasam pe ”I’ll be careful, I promise!

Dupa ce am apasat pe acest buton cautam ” pipelining”,dupa care  cautam urmatoarele optiuni la care le facem setarile: ” network.http.pipelining” ii voi schimba valoarea acesteia in ”True din False”. Acuma nu inchid browser-ul si mai caut si ” network.http.proxy.pipelining” si tot la aceasta setare pun ”True din fals”,iar ultima setare este ”network.http.pipelining.maxrequestssi pun valoarea ”8 in loc de 32” si dupa aceasta setare restartez browser-ul.

A doua metoda este folosirea unor extensi pentru Mozila Firefox.In general foarte multe add-on-uri ingreuneaza browser-ul,iar aceste add-on-uri trebuiesc dezactivate,insa sunt si add-on-uri ajutatoare precum:

  • SpeedyFox=extensie ce acceleareaza viteza oricarui browser ce suporta acest add-on,link: ”http://www.crystalidea.com/speedyfox”

2)Betterfox=un alt add-on facut in special pentru Mozzila accelerand-ul cu 15%, link: ”https://addons.mozilla.org/En-us/firefox/addon/betterfox/”

Iar pasul al treilea este unu random si anume trebuie sa facem o curatenie pentru browser,curatenie precum:

Sa stergem istoricul de la internet regulat,sa dezinstalam add-on-urile ce nu sunt necesare,iar in cazul in care avem toolbar-uri,acestea trebuie sterse.Ultimul pas ari fi sa dezinstalam actualizarile automate pentru Firefox,dar aceasta metoda nu este recomandata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.