Browser-ul Mozilla Firefox este unul dintre cele mai populare browsere utilizate in intreaga lume. Acest browser are o bază de utilizatori si o cota in piață mare . Recent Mozilla a renuntat Flash Player in ultima sa  versiune, acesta fiind o modalitate de a reda conținut Flash fara a fi nevoie de plugin-uri ciudate. În afară de aceasta , Mozilla este de a face unele schimbări strategice , de asemenea.Oamenii mai prefera si acest borwser si din alt motiv,deoarece acesta are o varietate de extensii și un consum redus RAM în timp ce rulează .

Pe anumite forumuri s-au raportat 3 metode de a mari viteza la Firefox,prima metoda ar fi setarea unor configuratii propriu zise,acum intru in browser si la bara de adrese voi scrie ” about:configunde la fel ca la Google Chrome cand incerci sa faci vreo modificare,browser-ul ne va afisa un mesaj pop-up cu ”This might void your warranty” aici apasam pe ”I’ll be careful, I promise!

Dupa ce am apasat pe acest buton cautam ” pipelining”,dupa care  cautam urmatoarele optiuni la care le facem setarile: ” network.http.pipelining” ii voi schimba valoarea acesteia in ”True din False”. Acuma nu inchid browser-ul si mai caut si ” network.http.proxy.pipelining” si tot la aceasta setare pun ”True din fals”,iar ultima setare este ”network.http.pipelining.maxrequestssi pun valoarea ”8 in loc de 32” si dupa aceasta setare restartez browser-ul.

A doua metoda este folosirea unor extensi pentru Mozila Firefox.In general foarte multe add-on-uri ingreuneaza browser-ul,iar aceste add-on-uri trebuiesc dezactivate,insa sunt si add-on-uri ajutatoare precum:

  • SpeedyFox=extensie ce acceleareaza viteza oricarui browser ce suporta acest add-on,link: ”http://www.crystalidea.com/speedyfox”

2)Betterfox=un alt add-on facut in special pentru Mozzila accelerand-ul cu 15%, link: ”https://addons.mozilla.org/En-us/firefox/addon/betterfox/”

Iar pasul al treilea este unu random si anume trebuie sa facem o curatenie pentru browser,curatenie precum:

Sa stergem istoricul de la internet regulat,sa dezinstalam add-on-urile ce nu sunt necesare,iar in cazul in care avem toolbar-uri,acestea trebuie sterse.Ultimul pas ari fi sa dezinstalam actualizarile automate pentru Firefox,dar aceasta metoda nu este recomandata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *