Salut si bine te-am regasit la un nou tutorial, in tutorialul de astazi o sa va vorbesc despre cum pputem utiliza programele fara se le instalam in calculator.Multi se intreaba daca se poate ca unii persoane sa utilizeze programele fara se le instaleze in calculator.Ei bine in afara de programele portabile,softul despre care o sa va vorbesc astazi este Zero Install,acesta ne ofera posibilitatea de a rula alte programe neportabile fara a fi nevoie sa le instalam.Mai mult decat atat softul poate fi rulat in versiune portabila sau instalat in funcite de preferintele noastre.
Daca deschid aplicatia o sa apara interfata grafica,la prima rulare a programului se va afisa o lista cu toate programele ce pot rula imediat,fara instalare.Acestea se pot rula si propriile programe,dar este mai complicat.revenind la interfata grafica aceasta este foarte simpla.Daca dam pe tab-ul Catalog putem rula aplicatiile fara instalare cu ajutorul butonului Run,daca vrem sa le adaugam la favorit adica la tab-ul „My aplicatiions”,un tab unde putem adauga aplicatiile noastre preferate.Pentru a le adauga apasam pe butonul +,adica plusul acela cu verde.Daca apasam pe Run la o anumita aplicatie aceasta se va instala in memoria cache a softului si nu a calculatorului.Memoria cach poate fi gasita in folderul unde este instalat Zero Install,cache-ul se poate sterge dand pe click pe Cache Management.
Ca sa ma fac mai bine inteles cu ceea ce face programul,Zero Install este conceput pentru a rula programele fara necesitatea de a le instala,in special daca se ruleaza de pe un stick USB.In puls,fata de programele eistente,acestea se pot actualiza in timp real,imediat ce dezvoltatorul lui produce o noua versiune.

One thought on “Cum putem utiliza un program fara se le instalam in calculator cu ZeroInstall”

  1. Bun… In primul rand iti sugerez sa iti planuiesti inainte ceea ce vrei sa spui si nu sa spui apasam pe ies, sau „nu stiu cum”. Apoi, vorbeste mai fluent si putin mai rapid. Nu mai spune chestii evidente: ca sa poti scoate de aici apesi pe „-„. Succes in continuare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *