GPT partition style este o problema destul de mare la noile laptopuri care vin preinstalate cu sisteme de operare bazate pe unix in cazul meu problema am intalnito pe ACER e1-510 pe care l-am prezentat aici. La prima pornire a laptopului nu am reusit sa fac nimic pentru ca era hdd-ul plin de baduri l-am trimis la garantie sa rezolvat problema cand l-am primit am incercat sa instalez direct windows 7 pe care avem licenta insa am dat de eroarea GPT partition style deja imi faceam planuri sa il trimit din nou la garantie dupa cateva cautari am gasit si rezolvarea pe care vreau sa o impartasesc cu voi.

GPT partition style poate fi rezolvat in mai multe metode insa eu am ales metoda manuala care este foarte simpla, detaliile o sa le vedeti in video in schimb comenzile pe care le execut eu un tutorial le postez mai jos.

diskpart
list disk
select disk <disk number>
clean

Ok dupa ce dati aceste comenzi dati un restart la pc-ul vostru si incepeti instalarea acest lucru este valabil pentru toate tipurile de windows, in cazul meu laptopul low buget este dedicat windows 8 insa functioneaza si cu windows 7 dar nu se prea gasesc drivere bune pentru toate componentele. Deci recomand Windows 8.1 pentru laptop acer e1-510

Pop Adrian

Pop Adrian

Love to help :)

Leave a Reply