O eroare care apare frecvent la upgrade-ul Windows 10 de la un build la altul este nefuncționarea meniului Start și a componentei Cortana. Vă ofer o posibilă soluție.

Iată cum trebuie procedat pentru a încerca rezolvarea:

  1. Deschid Powershell cu drepturi de administrator.
  2. Aici,voi introduce urmatoarea comanda: “

“ Get-AppXPackage -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register „$($_.InstallLocation)AppXManifest.xml”} ”.

 

  1. Apas pe Enter,dupa care aștept rularea completă a comenzii PowerShell si ignor textul roșu de eroare care apare.
  2. La final încercați să deschideți meniul /ecranul Start și /sau Cortana, care ar trebui să funcționeze.

 

În cele mai multe cazuri, este de așteptat ca rularea acestui script (care reîntregistrează complet aplicațiile Windows 10 în sistem) să ne rezolve problema. Dacă nu o va face, problemele sunt de altă natură și este posibil să le putem rezolva prin crearea unui cont nou de utilizator,iar daca nici asta nu merge trebuie sa reinstalam sistemul de operare

3 thoughts on “Cum rezolv eroarea critica din meniul Start și Cortana nu funcționează”

  1. Salut, azi am dat de aceasta eroare, nu mi se mai deschide meniul start si cortana, am urmat pasii la fel ca tine..dar din pacate nu merge…ce as mai putea incerca? multumesc anticipat

  2. Incercat cateva solutii, nici una nu a dat roade. Reinstalat windows-ul, face la fel…deja m-a exasperat…am tot cautat drivere pt win 7 dar se pare ca nu exista… Intrebarea mea este: ca nu merge meniul start si Cortana, paguba in ciuperci, dar stie cineva daca in timp sistemul devine instabil si da si alte erori?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *